Ανοιχτή Επιστολή Δ.Ε.Κ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ προς πολιτIκά κόμματα, Υ.ΠΡο.Πο, και Ενώσεις, για τις "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ" συνδικαλιστικές εκλογές στο σωματείο του Πειραιά

Posted by DEKA on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

ΑΠΟ:

Δ . Ε . Κ . Α . (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ)

ΠΡΟΣ:

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
2.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-AN.EΛ.-Ν.Δ.-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΚΚΕ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ)
3.ΑΔΕΔΥ-ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: ''ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ'' ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση αποκλεισμού από τις Εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά καθώς και οποιουδήποτε άλλου ψηφοδελτίου ή ανεξάρτητου υποψηφίου, κάνοντας γενική συνέλευση αποκρύπτοντας την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης από τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. Με εμφανή σκοπιμότητα παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και συναδελφικότητας, όρισε κατάθεση υποψηφιοτήτων την 12.00 ώρα της επόμενης ημέρας της γενικής συνέλευσης, ώστε να μην προλάβουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές.

 Η διαδικασία αυτή επιλέχθηκε από σκοπιμότητα και τυχοδιωκτισμό με μοναδικό σκοπό να αποκλειστούν δημοκρατικές φωνές που ζητούν σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και όχι ένα συνδικάτο που μόνο στόχο έχει τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις συναδέλφων, την ανυπαρξία προτάσεων-δράσεων και εκδημοκρατισμού απολαμβάνοντας συνδικαλιστικές άδειες και προνόμια.

 Οι μονοπωλιακές αντιλήψεις και παραγοντισμοί πρέπει να απομονωθούν και να τελειώσουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους αστυνομικούς στον Πειραιά. Καλούμε τους ανωτέρω φορείς για την άμεση καταδίκη της Ένωσης Πειραιά, το Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ.Υ να σταματήσει να καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές. Ο συνδικαλισμός στην Αστυνομία κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες , οι όψιμοι προνομιούχοι συνδικαλιστές με τη συμπεριφορά τους γράφουν μαύρες σελίδες στην ιστορία του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Τέλος καλούμε τους συναδέλφους μας αστυνομικούς να ψηφίσουν ''ΑΚΥΡΟ'' στις επερχόμενες εκλογές στις 21 και 22 Σεπτέμβρη στον Πειραιά για να ακυρώσουν στην πράξη την αντισυναδελφική συμπεριφορά του υφιστάμενου προεδρείου της ένωσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται.!



Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2016
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Κ.Α . ΠΕΙΡΑΙΑ