Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία

Posted by DEKA on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Εδώ και χρόνια όλοι όσοι υπηρετούμε τον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ, έχουμε εντοπίσει και κυρίως βιώσει τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες τοπικής αστυνόμευσης και πρώτης επαφής με τον πολίτη , τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.
Διαχρονικά η έλλειψη προσωπικού και προγραμματισμού της υπηρεσίας, οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας καθώς και το προσφερόμενο έργο στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί μια ντροπιαστική καθημερινότητα για τους συναδέλφους , την Ελληνική Αστυνομία και για τους πολίτες. 

Σε μία παγιωμένη κατά τα φαινόμενα κατάσταση, η Δ.Ε.Κ.Α , επικέντρωσε τη σκέψη και τις ενέργειες της, πέρα από την απλή καταγγελία , στη μεθοδική παρέμβαση για ουσιαστική επίλυση και αναμόρφωση αυτής της καθημερινότητας. 

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι επιτέλους , οι προσπάθειες μας σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών , σχέδιο το οποίο καταρτίστηκε κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με υπηρεσιακούς παράγοντες, κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους των ΟΤΑ. Επιπλέον με το νέο κώδικα μεταθέσεων θεσμοθετήθηκε πλέον η διετής υποχρεωτική παραμονή των νεοξερχομένων αστυφυλάκων και αξιωματικών σε Αστυνομικά Τμήματα και Σταθμούς , που αποτελούν το βασικό κύτταρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αποδέσμευση ικανού αριθμού αστυνομικών που είχαν διατεθεί και παραμείνει στη φύλαξη προσώπων ακόμα κι όταν δεν υπήρχε ή εξέλιπε η ανάγκη, οφείλουν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης του αστυνομικού προσωπικού, που αποτελεί και προαπαιτούμενο της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση προτεραιότητα αποτελεί η επαρκής στελέχωση των προαναφερόμενων «πρωτοβάθμιων» υπηρεσιών. 

Η Δ.Ε.Κ.Α θα εντείνει τις πιέσεις με όλες της τις δυνάμεις ώστε αυτές οι προσπάθειες να έχουν αποτέλεσμα προς όφελος του συναδέλφου και του πολίτη , θέτοντας εαυτόν στη θέση του θεματοφύλακα των αναγκαίων πλέον αλλαγών. Αναρωτιόμαστε αν θα πράξουν το ίδιο όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ή αν στο βωμό της ψηφοθηρίας θα ακολουθήσουν άλλες προσφιλείς γι΄ αυτούς, υπόγειες και σκοτεινές διαδρομές. 

Η Γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών