A.ΚΙ.Δ.Α.:''ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ''

Posted by DEKA on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

 Μία φράση μπορεί να χαρακτηρίσει τις εργασίες του 27ου Απολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α : «Νίκη της δημοκρατίας και της ενότητας». 

 Το εν λόγω Συνέδριο , το οποίο έλαβε χώρα την 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης και έτυχε της άριστης φιλοξενίας της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών, διακρίθηκε για τον πλουραλισμό απόψεων και την γόνιμη αντιπαράθεση. Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι οι παρατηρήσεις μας για τον τρόπο διεξαγωγής των εργασιών των προηγούμενων συνεδρίων υλοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους. 

 Συγκεκριμένα, στο παρόν Συνέδριο διανεμήθηκε προσχέδιο ψηφίσματος ώστε οι συμμετέχοντες αντιπρόσωποι να γνωρίζουν τα θεσμικά και οικονομικά θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία. Επί του σχεδίου αυτού, διατυπώθηκαν απόψεις καθώς επίσης περιελήφθησαν προτάσεις συνέδρων, αφού αυτές είχαν ψηφιστεί, με αποτέλεσμα το προσχέδιο να πάρει την τελική του μορφή, η οποία έτυχε ευρείας αποδοχής. 

 Σημειώνουμε ότι στο διαμορφωθέν ψήφισμα ενσωματώθηκαν, κατόπιν ψηφοφορίας, και οι ακόλουθες προτάσεις μας: 

1. Θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής στελέχωσης με δύο (02) τουλάχιστον Αξιωματικούς όλων των Υπηρεσιών επιπέδου Τμήματος.

2. Δυνατότητα αναβαθμολόγησης των γραπτών και δημιουργία τράπεζας θεμάτων για τις εξετάσεις των Αρχιφυλάκων. 

3. Θεσμική διασφάλιση της παρούσας δύναμης των Υπηρεσιών επιπέδου Τμήματος, μετά την αναδιάταξη των Υπηρεσιών, ώστε κάθε μετακίνηση προσωπικού να συνοδεύεται από αντικατάστασή του.

4. Αναμόρφωση του Π.Δ. 120/2008 «Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού» ώστε να καταργηθεί η διενέργεια Π.Δ.Ε. για ήσσονος σημασίας ζητήματα π.χ. μικροτραυματισμούς αστυνομικών.

5. Άμεση κατάργηση του άρθρου 7 παρ. 6 του Ν. 2713/99 που προβλέπει την κατ’ εξαίρεση μετάθεση Αστυνομικών της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Επίσης, κατόπιν και δικής μας προτάσεως και πρότασης άλλων συνέδρων, αποφασίστηκε η συμμετοχή ενός Αξιωματικού του Ν. 3686/08 στην Επιτροπή αναμόρφωσης του βαθμολογίου ώστε να εκπροσωπηθούν πληρέστερα οι Ανθυπαστυνόμοι και οι Αξιωματικοί του ανωτέρω Νόμου. 

 Μοναδικό μελανό σημείο του Συνεδρίου αποτέλεσε η υιοθέτηση στο ψήφισμα πρότασης για αλλαγή του Συνδικαλιστικού Νόμου στην κατεύθυνση του υποχρεωτικού ενιαίου ψηφοδελτίου. Η πρόταση αυτή δεν προωθεί τη δημοκρατία. Αντιθέτως, η ύπαρξη εκλόγιμων συνδυασμών, που προβλέπεται στον ισχύοντα συνδικαλιστικό νόμο, κατοχυρώνει τη δημοκρατία, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στο παρόν Συνέδριο. Πλουραλισμός απόψεων σημαίνει δημοκρατία και η δημοκρατία οδηγεί στην ενότητα.


Η Γραμματεία της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)


πηγή:akidapolice.blogspot.gr



Categories: