Οδηγός επιβίωσης για την ''Black Friday''

Posted by DEKA on Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Η αμερικάνικη καταναλωτική φρενίτιδα κατέφθασε και στη χώρα μας για να μας δώσει την ευκαιρία, στις ‘’άσπρες’’ μέρες που ζούμε, μία μαύρη Παρασκευή τη λεγόμενη “Black Friday”.


Προς αποφυγή των Αμερικάνικων προτύπων τέτοιες μέρες σας παραθέτουμε παρακάτω έναν σύντομο οδηγό επιβίωσης για να μην τα βάψετε μαύρα μετά τις αγορές σας την ερχόμενη Παρασκευή των μεγάλων εκπτώσεων.


Αγοράστε ανάλογα με τις ανάγκες σας
Όταν μπαίνετε σε ένα κατάστημα και δείτε μία ελκυστική τιμή, σκεφτείτε πρώτα αν πραγματικά χρειάζεστε το συγκεκριμένο προϊόν και μετά προχωρήστε στην αγορά.
Αν αναλογιστείτε ότι πρέπει να το αγοράσετε και έπειτα το μεταπουλάτε για να επωφεληθείτε απο την διαφορά τιμής η μεταπώληση μπορεί να είναι πιο δύσκολη.


Κάνετε έρευνα αγοράς πριν προχωρήσετε σε αγορές
Αναζητείστε τα προϊόντα και τις χαμηλότερες τιμές που προσφέρονται πριν την “black friday” και κάνετε σύγκριση τιμών με αυτές και όχι με τις αναγραφόμενες-διαγεγραμμένες του καταστήματος που πιθανόν να είναι ανεβασμένες.


Προσέξτε τα εκθεσιακά κομμάτια η τα ανακατασκευασμένα
Συνήθως τέτοιες μέρες τα καταστήματα εκμεταλλεύονται την γρήγορη επιλογή του αγοραστή και διαθέτουν στην αγορά προϊόντα ανακατασκευασμένα η εκθεσιακά τα οποία μπορεί να έχουν πολλές ώρες λειτουργίας.


Ο αριθμός παρτίδας και το μοντέλο του προϊόντος
Τα καταστήματα επίσης διαθέτουν τα προϊόντα stock τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Εξωτερικά μπορεί να φαίνεται ίδιο το προϊόν με το τελευταίο μοντέλο αλλά εσωτερικά να έχει μία πιο απαρχαιωμένη τεχνολογία καθώς μπορεί να πρόκειται για παλαιότερης σειράς προϊόν.


Προσοχή στις απομιμήσεις
Ένα προϊόν μπορεί να μοιάζει με αυτό που να αναζητάτε αλλά πάνω στην βιασύνη να μην είναι η επιθυμητή μάρκα που θα θέλατε.


Μην πανικοβάλλεστε
Ο πανικός μπορεί να προκαλέσει μόνο λανθασμένες επιλογές. Αν δεν καταφέρετε να αγοράσετε αυτό που θέλετε, δεν χάλασε και ο κόσμος.!!



Και κάτι σημαντικό!!.
Αυτές οι μέρες είναι κυριολεκτικά μαύρες για τους εργαζομένους στα καταστήματα.
Σεβαστείτε τους και δείξτε κατανόηση. Είναι οι ίδιοι που σας εξυπηρετούν όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις “Μαύρες Παρασκευές”