Τμήματα Τάξης και Τμήματα Ασφαλείας χωρίς αστυνομικούς !!!

Posted by DEKA on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Του ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου*,
Αν και το «Τμήμα Τάξης» με «Τμήμα Ασφαλείας» είναι το κύτταρο της Ελληνικής Αστυνομίας το μάτι και το αυτί της Δημόσιας, Κρατικής και Εθνικής Ασφάλειας κατά την άποψή μου η φυσική μας ηγεσία δεν δείχνει να το ενστερνίζεται.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζει να παρατηρείται όσον αφορά την έλλειψη του έμψυχου δυναμικού στα αστυνομικά τμήματα αλλά και τμήματα ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής όπως και οι τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοι να καλούνται να καλύψουν υπηρεσίες όπως στα hotspot με όχημα στελεχωμένο με πλήρωμα ενός μόνο αστυνομικού θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα . 

Πώς είναι δυνατόν να ζητείται από συναδέλφους μας από το ΛΑΥΡΙΟ και την ΚΕΡΑΤΕΑ να διανύσουν αποστάσεις 100 χιλιομέτρων και άνω προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία στο εφετείο ξεπερνώντας κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας χωρίς να υπολογιστεί το κόστος και ο χρόνος μετακίνησης τους . Επίσης σε αυτές τις περιοχές ως γνωστόν δεν υπάρχει δωρεάν μέσο μετακίνησης πλην του ιδιωτικού ΚΤΕΛ Αττικής. 

Όσον αφορά τα τμήματα ασφαλείας - εκτός του ότι είναι ελάχιστα επανδρωμένα- δεν διαθέτουν οχήματα να εκτελέσουν υπηρεσίες και αρκετές φορές οι συνάδελφοι μας καλούνται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με τα δικά τους οχήματα -εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μας έχει αγγίξει όλους- προκειμένου να χρεωθούν οχήματα από άλλες υπηρεσίες για να γυρίσουν στο τμήμα τους προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία στον τομέα τους.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς από τις αρμόδιες κατά τόπων διευθύνσεις και παρά την απελευθέρωση αστυνομικών από θέσεις - στόχους το πρόβλημα στελέχωσης στα Α.Τ και Τ.Α συνεχίζει να υφίσταται.

Τα «Τμήματα Τάξης» και «Τμήματα Ασφαλείας» παραμένουν χωρίς αστυνομικούς, χωρίς οχήματα, χωρίς εφόδια και απαιτείτε άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων από την φυσική μας ηγεσία γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών.


Μαυρόπουλος Ευάγγελος*
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν/Α στη ΠΟΑΣΥ
Μέλος Α.Κ.Ν.Α