ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Posted by DEKA on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση συμπαράστασης της παράταξής μας στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κέντρο του Σχιστού. Μέλη της παράταξής μας και άλλοι Αστυνομικοί, που δήλωσαν συμμετοχή, παρευρέθηκαν την 09-02-2017 στην ανωτέρω εγκατάσταση, ξεναγήθηκαν στη δομή και είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους σε αυτή, καθώς να περάσουν χρόνο με τα παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν δώρα.

 Η δράση μας αυτή, ως μέρος ευρύτερων δράσεων αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, θεωρούμε ότι αποτέλεσε έμπρακτη απάντηση στη ξενοφοβία και το ρατσισμό και προσέθεσε μία μικρή νότα αισιοδοξίας στη σκληρή πραγματικότητα που είχαν βιώσει και βιώνουν, παιδιά που έχουν γνωρίσει την πιο σκληρή όψη αυτού του κόσμου. 

 Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλο το προσωπικό της δομής και ιδιαίτερα στους υπαλλήλους του ΤΟΣΚΕΔΠ, στις εκπαιδευτικούς ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Μαρία και ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Ελένη, δίχως τη βοήθεια των οποίων δε θα ήτα δυνατή η πραγματοποίηση της δράσης, για την φιλοξενία, ενημέρωση και ξενάγηση. 



Δείτε βίντεο απο την επίσκεψη όπως μεταδόθηκε απο το Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ