Αντιπροσωπεία της Δ.Ε.Κ.Α.-Α.ΚΙ.Δ.Α. στο Α.Τ./ Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα-''Μεσαιωνικές'' οι συνθήκες εργασίας

Posted by DEKA on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αντιπροσωπεία μελών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Ατυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.) και της Α.ΚΙ.Δ.Α. αποτελούμενη απο τα μέλη του Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΚΟΥΤΣΙΚΟ Βασίλη, ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανόλη, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.ΑΞΙ.Α. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, και τον αντιπρόσωπο της ΕΝ.ΑΞΙ.Α. ΚΟΨΑΥΤΗ Σπύρο, συνεχίζοντας τις επισκέψεις και σε νευραλγικές υπηρεσίες του κέντρου της Αθήνας, συναντήθηκε και συνομίλησε με το προσωπικό του Α.Τ. και Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα. 

 Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι στις ανωτέρω Υπηρεσίες οι συνάδελφοι εργάζονται σε συνθήκες “εργασιακού μεσαίωνα”, αφού απο τη διοίκηση μέχρι και το χαμηλόβαθμο προσωπικό, το ρεπό είναι άγνωστη λέξη και η εντατικοποίηση της εργασίας τους είναι στο μέγιστο βαθμό.
Η υπάρχουσα δύναμη είναι σχεδόν 5 φορές λιγότερη απο την οργανική δύναμη, με αποτέλεσμα στο προσωπικό να οφείλονται κατα μέσο όρο 15 ρεπό ενώ υπάρχουν και συνάδελφοι που εργάζονται 30 ημέρες συνεχόμενα και αναγκάζονται στη χρήση του δικαιώματος της αυτοδίκαιης ημερήσιας ανάπαυσης. 

 Παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας και των προβλημάτων στο Α.Τ. /Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, οι προϊστάμενες υπηρεσίες, ενώ γνωρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν, επιλέγουν και το συγκεκριμένο τμήμα για τα μέτρα τάξης-ασφαλείας,σταθερές φυλάξεις στόχων κλπ, επιβαρύνοντας επιπρόσθετα την υπηρεσία. ‘Ετσι διατυπώθηκε η εύλογη απορία του προσωπικού στο αν έχει αλλάξει κάτι στην αντίληψη που θέλει τα Αστυνομικά Τμήματα να αποτελούν τα ζωτικά κύτταρα της τοπικής Αστυνόμευσης και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία. 

 Ως προς την υλικοτεχνική υποδομή διαπιστώθηκε η έλλειψη οχημάτων αλλά και τα υπάρχουσα οχήματα χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, για την ασφάλεια των συναδέλφων και παρ’όλα τα προβλήματα όμως, το προσωπικό αυτό υπερβάλλει εαυτόν και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το έργο σε αυτές τις συνθήκες εργασίας. 

 Καλούμε, λοιπόν, την πολιτική και φυσική ηγεσία να παρέμβει άμεσα για την ενίσχυση με υλικοτεχνικά μέσα και με ανθρώπινο δυναμικό, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας και να κατανοήσουν ότι πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στηριζόμενη στο φιλότιμο των συναδέλφων μας προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία. 


Οι Γραμματεία της  Δ.Ε.Κ.Α.- Α.ΚΙ.Δ.Α.