Στο σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών η ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ'' της Δ.Ε.Κ.Α.

Posted by DEKA on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017


 Σήμερα, 08/03/2017 αντιπροσωπεία της ''Αλληλεγγύης Γυναικών'' της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.), πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σύλλογο Προστασίας Γυναικών και Ανήλικων Παιδιών ''Βοήθεια-Ελπίδα-Ζωή'', προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν και να συνεισφέρουμε στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.

Το κύριο πρόβλημα που μας εξέθεσαν είναι η ελλιπής αντιμετώπιση και ανεπαρκής ενημέρωση από την πλειοψηφία των Αξιωματικών Υπηρεσίας των Αστυνομικών Τμημάτων, στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Οι ίδιες απέδωσαν αυτές τις συμπεριφορές στην ελλιπή εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού και στο αυξανόμενο φόρτο εργασίας. Πολλές φορές όπως δήλωσαν οι ίδιες παρατηρείται το φαινόμενο να φθάνουν στον Αξιωματικό Υπηρεσίας, οι γυναίκες θύματα χωρίς όμως να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. 
 Επιπροσθέτως, μας ανέφεραν ότι υπάρχει έλλειψη υποδομών για τη φιλοξενία των θυμάτων και των ανήλικων τέκνων τους. 

 Πολιτική και φυσική ηγεσία πρέπει να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία ''Τμήματος Προστασίας Κακοποιημένων Γυναικών και Τέκνων'' με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους και γυναίκες αξιωματικούς υπηρεσίας), με ταυτόχρονη συνεργασία με το νομικό τμήμα του Υπουργείου μας και άλλων συναρμόδιων φορέων ώστε να υπάρξει αφενός η αποτελεσματικότερη διαχείριση των θυμάτων βίας και αφετέρου η αποφόρτιση των Αξιωματικών Υπηρεσίας των Αστυνομικών Τμημάτων. 

 Πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα ώστε να βελτιωθεί η κοινωνική μέριμνα, καθώς μέρος των ευθυνών ανήκει σε όλους μας.Προτείνουμε στη βασική εκπαίδευση και επιμόρφωση των συναδέλφων μας, να συμπεριληφθεί η διδασκαλία και η ενημέρωση θεμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας,ανισοτήτων και διακρίσεων φύλου. 


 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Κ.Α.










Λίγα λόγια για το σύλλογο “ΒΟΗΘΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ-ΖΩΗ” 

H “BOHΘΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ-ΖΩΗ” είναι σωματείο “σύλλογος’’ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι πιστοποιημένος απο το Πρωτοδικείο Αθήνας, δραστηριοποιείται κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

ΣΚΟΠΟΣ
Ο σύλλογος “ΒΟΗΘΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ-ΖΩΗ” δημιουργήθηκε για να προσφέρει κοινωφελές έργο στις γυναίκες και τα παιδιά που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης που υφίστανται στην καθημερινή τους ζωή.
Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η πρόληψη τέτοιων φαινομένων ώστε να φτάσουμε στην ελαχιστοποίηση και την εξάλειψη τους.
Αν και εσείς θέλετε να συμμετάσχετε στο έργο μπορείτε να συμβάλλετε με την εγγραφή σας ως μέλος του Συλλόγου ή απλά αγοράζοντας τα είδη που διανέμει κάθε φορά ο σύλλογος.