Το μήνυμα των Ομοσπονδιών των ενστόλων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Posted by DEKA on Κυριακή, Απριλίου 30, 2017
 
Οι Ομοσπονδίες μας τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού κινήματος που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για ισότητα, ελευθερία και
δικαιοσύνη.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των Ελλήνων Αστυνομικών ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγωνιζόμενου Λαού μας, γνωρίζει ότι η 1η Μάη συμβολίζει τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για την κατάκτηση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε έναν κόσμο ειρηνικό και χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από τον άνθρωπο. Δυστυχώς όμως, τα υψηλά αυτά ιδανικά και τα αιτήματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, συνθλίβονται από τα ποικιλώνυμα συμφέροντα κρατών και κοινωνιών στο σύγχρονο κόσμο όπως έχει διαμορφωθεί από τους ισχυρούς της Γης. Από αυτήν την αρνητική εξέλιξη, δεν έχει ξεφύγει ούτε η χώρα μας ούτε ο Λαός της, που για έβδομη συνεχή χρονιά στενάζουν κάτω από το ασφυκτικό βάρος των Μνημονίων και των ξένων δανειστών.
Κι ενώ ένα νέο Μνημόνιο προβάλει στον ορίζοντα, με την Κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι θα βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία, εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις άγριες επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόστηκαν ήδη δήθεν για τη σωτηρία μας.
Η ελληνική οικονομία δεν έχει ανακάμψει και η ύφεση συνεχίζει να πλήττει την κοινωνία. Οι δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργούν οριακά και οι πολίτες καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν βαρύ το τίμημα της κρίσης. Οι δε συνάδελφοί μας που συνταξιοδοτούνται, πληρώνουν τις επιλογές της Κυβέρνησης και του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς καθίστανται συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη, οι δε σύζυγοι των αποβιωσάντων καλούνται να βιώσουν πέρα από το προσωπικό τους δράμα, και την εγκατάλειψη της πολιτείας.
Το αγαθό της ασφάλειας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κλίνη του Προκρούστη καθώς νέοι κίνδυνοι και απειλές έχουν παρουσιαστεί τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Κι ενώ θα ανέμενε κανείς όλα αυτά να έχουν συνυπολογισθεί από την Κυβέρνηση και να την έχουν οδηγήσει σε μια άλλη πολιτική, βλέπουμε ότι οι περικοπές κονδυλίων συνεχίζονται, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και τα υλικά μέσα δεν ανανεώνονται, το ανθρώπινο δυναμικό απαξιώνεται και συνακόλουθα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για τους κυβερνώντες δεν αποτελεί προτεραιότητα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του.
Ως εκ τούτου, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με την αγωνιστική γραμμή του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, από την 1η Μάη και εφεξής, που στοχεύουν στον τερματισμό της λιτότητας και στην απαλλαγή της χώρας μας από τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.
Την κρίση δεν την προκαλέσαμε εμείς. Αρκετά ματώσαμε για να επιζητούν νέα επαχθή μέτρα για τη χώρα και το Λαό της.
-Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα Μνημόνια με το Λαό της να καθορίζει το μέλλον του.
-Αγωνιζόμαστε για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική που θα υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό εξασφαλίζοντας συνθήκες ειρηνικής διαβίωσης και ασφάλειας για όλους, αναγκαίων προϋποθέσεων για την πρόοδο και την ευημερία κάθε κοινωνίας.
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ