Ν.Τόσκας: Δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ οι εν ενεργεία εκτός απο το 5ο πενθήμερο

Posted by DEKA on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας πριν από λίγο στο bloko.gr, είπε ότι είναι άστοχες οι διαμαρτυρίες μερίδας συνδικαλιστών, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- έγιναν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, ούτως ώστε οι εν ενεργεία ένστολοι να μην έχουν μισθολογική απώλεια ούτε ενός ευρώ.
Το μόνο που μειώνεται είναι τα πενθήμερα, όπως είπε, ενώ αρνήθηκε το "ψαλίδι" στα νυχτερινά και πρόσθεσε ότι δύο από τα πέντε επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το "επιχειρησιακής ευθύνης" ενσωματώνονται στον βασικό μισθό.
Σε ό,τι αφορά την "προσωπική διαφορά" ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι σταδιακά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, που υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές για έμμεσες μειώσεις, αλλά θα ακολουθήσει πορεία εξομάλυνσης.
Παραδέχθηκε ότι μισθολογική διαφορά προς τα κάτω σε σχέση με τους εν ενεργεία θα έχουν όσοι μπουν στα Σώματα Ασφαλείας από την ψήφιση του νομοσχεδίου και ύστερα, καθώς και οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα, που σε αντίθεση με άλλους έπαιρναν τα χρήματα του Ταξιάρχου στα 21 χρόνια υπηρεσίας.


πηγή:www.bloko.gr