Η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δ.Ε.Κ.Α στηρίζει το Παγκόσμιο Κίνημα ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση!!!

Posted by DEKA on Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Οι γυναίκες Αστυνομικοί έδειξαν την ευαισθητοποίηση τους σε μια άγνωστη πάθηση που αφορά εκατομμύρια γυναίκες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.Ο σκοπός της συμμετοχής ήταν η ενημέρωση και παράλληλα ευαισθητοποίηση του κοινού για τη γυναικολογική πάθηση της Ενδομητρίωσης.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, η ενδομητρίωση είναι μια από τις πιο συχνές γυναικολογικές παθήσεις.Παρουσιάζεται σε ποσοστό 7 έως 10 % και αφορά τις γυναίκες που έχουν μέση ηλικία τα είκοσι επτά χρόνια,έχουν κάθε μήνα περίοδο και έχουν τα συμπτώματα από δύο έως πέντε χρόνια πριν από τη διάγνωση της ασθένειας.

Σκοπός μας είναι η παρακίνηση της γυναίκας Αστυνομικού σε ένα πιο υγιή τρόπο ζωής μιας και οι συνθήκες εργασίας δε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.Εξάλλου,οι γυναίκες υποφέρουν λιγότερο από την ενδομητρίωση, εφόσον ασκούνται φυσιολογικά,έχουν υγιεινή διατροφή και αποφεύγουν αλκοόλ και καφείνη.


Ώς ελάχιστο "φόρο τιμής" η αλληλεγγύη γυναικών της ΔΕΚΑ συμμετείχε ενεργά στον αγώνα δρόμου που διεξήχθη στον Πειραιά, τόσο ώς εθελόντριες στη διοργάνωση αλλά και ορισμένες ώς αθλητικές συμμετοχές στον αγώνα δρόμου τερματίζοντας επιτυχώς.