Ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Α. για το νέο Νομοσχέδιο

Posted by DEKA on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017




18 Μαϊου 2017 

Η Δ.Ε.Κ.Α. από την πρώτη στιγμή που διέρρευσαν όλως αιφνιδιαστικά οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα του μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας, προέβη σε ενέργειες και άσκησε πιέσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την απόσυρση του, για την οποία επιμένουμε.

1. Γιατί το εν λόγω νομοσχέδιο είναι νεοφιλελεύθερης κοπής, όπως εμφατικά αποδεικνύεται από το δραματικό άνοιγμα της μισθολογικής ''ψαλίδας'' μεταξύ των υψηλόβαθμων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και του χαμηλόβαθμου Προσωπικού. Δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε προοδευτική διακυβέρνηση θα έβρισκε εφαρμογή ένα μισθολόγιο που θα δημιουργεί με τόσο εμφατικό τρόπο πατρίκιους και πληβείους. 

2. Γιατί δεν πρόκειται για ένα μισθολόγιο εξορθολογισμού, καθώς δε μπορεί να θεωρείται εξορθολογισμός η θεσμοθέτηση της επιβράδυνσης των μισθολογικών μας ωριμάνσεων και φυσικά, ούτε η φτωχοποίηση των νεοεισερχόμενων Αστυνομικών. 

3. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προκειμένου μέσα από αυτήν, να προκύψει κοινό έδαφος συζήτησης και πιθανώς κατάρτιση ενός πιο δίκαιου και εξορθολογισμένου μισθολογίου, που θα λάμβανε υπ’ όψιν τόσο τις ανάγκες της κοινωνίας, όσο και τις δημοσιονομικές συνθήκες. 

4. Γιατί δε νοείται να γίνεται νόμος του Κράτους ένα μισθολόγιο που περιέχει τεραστίων διαστάσεων σφάλματα, ακόμη και πέρα από τη λανθασμένη φιλοσοφία του. Τρανταχτό παράδειγμα οι συνάδελφοι μας, Αρχιφύλακες με 29 και άνω χρόνια υπηρεσίας, οι οποίοι φέρεται να είναι καθηλωμένοι μισθολογικά επ’ άπειρον, καθώς οι αρμόδιοι τους ''ξέχασαν'', λόγω του ότι δε μπορούν να αντιστοιχηθούν με καμία κατηγορία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Για όλα τα παραπάνω συνταχθήκαμε στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας, δίνοντας δυναμικό ''παρόν'' στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας και σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις. Πέραν όμως των δράσεων διαμαρτυρίας και παρά την σε όλους τους τόνους διακηρυγμένη αντίθεση μας με το πνεύμα του νομοσχεδίου, θεωρήσαμε ότι οφείλαμε να παρέμβουμε στον παρόντα χρόνο, προσπαθώντας να διορθώσουμε ό,τι μπορούσε να διορθωθεί και να αναδείξουμε στρεβλώσεις. 

Με τις παρεμβάσεις μας σε πολιτικό, κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο, συμβάλλαμε έτσι, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι είναι αναπόφευκτο μεγάλη μερίδα των συναδέλφων μας να εργάζεται και τα πέντε Σαββατοκύριακα και πρέπει να πληρώνεται γι’ αυτό. 

Αναδείξαμε τις τραγικές διαστάσεις του ''σφάλματος'' που προαναφέραμε στην παράγραφο 4 και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι έγινε κατανοητό τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο κι από τον Υπουργό Οικονομικών, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα προβούν σε διορθώσεις, τις οποίες περιμένουμε άμεσα, για να τελειώσει το καθεστώς αβεβαιότητας, που δημιουργεί η προσωπική διαφορά για τους εν λόγω συναδέλφους μας. 

Η επίλυση πάγιων αιτημάτων μας, όπως η ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης στους διαζευγμένους, αλλά και η χορήγηση επιδόματος στους υπηρετούντες σε παραμεθόριες περιοχές, δε μπορούν να μετριάσουν την έντονη δυσαρέσκεια μας για την όξυνση των οικονομικών ανισοτήτων του μισθολογίου, ούτε για το ζοφερό μέλλον των νέων συναδέλφων μας. 

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα νικήσουμε.!!


Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.