Η ομιλία του ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανόλη στο 27ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ(Βίντεο)

Posted by DEKA on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2017



Η Ομιλία του  αντιπροσωπου της ΔΕΚΑ ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανόλη, στο 27ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, που διεξήχθη στις 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα.

Κύριοι προσκεκλημένοι ,συναδέλφισα και συνάδελφε,
Καλώς ήρθατε στην Αθήνα. Στο τόπο που γέννησε την δημοκρατία και που όλοι εμείς,οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των 58 πρωτοβάθμιων ενώσεων της χώρας καλούμαστε να εκλέξουμε, με αίσθημα ευθύνης,τα νέα συλλογικά όργανα της ΠΟΑΣΥ,ένα χρόνο πριν λήξη επίσημα η θητεία τους.

Προς τι η βιασύνη; Τι επιδιώκεται; Μήπως για να προλάβετε τους απογοητευμένους και οργισμένους από την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα σας συνάδελφους, που πρόκειται το προσεχές διάστημα να την εκφράσουν στις κάλπες των πρωτοβάθμιων ενώσεων;
Κύριέ πρόεδρε, έχετε το θράσος να ζητάτε ανανέωση της θητείας σας, για να εξακολουθείτε να φέρνεται στο σώμα αυτό κίβδηλους και φτωχούς απολογισμούς; Και για να μην νομίζετε ότι μιλάω στον αέρα ή λαϊκίζω, δείτε την ανακοίνωση της ΔΕΚΑ και θα αναλογιστείτε με αίσθημα ντροπής πως ο απολογισμός μιας ολιγομελούς παράταξης, είναι πιο πλούσιος σε σχέση με αυτόν της ομοσπονδίας παρ’ όλους τους μηχανισμούς και τα μέσα που είχατε στη διάθεση σας.
Κύριε πρόεδρε σε τι ωφέλησε τον αστυνομικό αλλά και την κοινωνία η προσχηματική παράσταση στα Εξάρχεια για το άβατο;
Τι στόχο είχε η πρωτοβουλία σας για τα έξοδα μεταφοράς του Αγίου φωτός από τα Ιεροσόλυμα;
Μόνο τις φιλοδοξίες σας.
Γιατί υπάρχει αδράνεια σε θέματα σκανδάλων που έχει βουίξει ο τόπος ότι σπαταλήθηκαν χρήματα, όπως πχ αυτό της αγοράς του C4I που θα έλυνε υποτίθεται τα θέματα επικοινωνίας όλων των σωμάτων και αφορούν και σήμερα την υλικοτεχνική μας υποδομή;
Γιατί λησμονήσατε την λεηλασία των ταμείων του ΤΕΑΠΑΣΑ και το PSI. ;
Γιατί δεν πιέζεται για τα αδιάθετα κονδύλια που λιμνάζουν λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων;
Η θητεία του απερχόμενου προεδρείου χαρακτηρίστηκε από απομονωτισμό,έλλειψη σύνεσης στις κρίσιμες στιγμές και εσωστρέφεια ,συγκεντρωτισμό, απουσία διάλογου και διαφάνειας αλλά και αυταρχικότητα στη λήψη αποφάσεων, χωρίς την αναγκαία διαβούλευση για να ακουστεί και η διαφορετική άποψή.
Πετάξατε στο κάλαθο των άχρηστων προτάσεις άλλων όπως πχ την αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους τους,στη διαβούλευση που έγινε για τις κρίσεις, την οποία σας είχαμε καταθέσει εμπεριστατωμένα στο προηγούμενό συνέδριο και την είχατε κάνει αποδεκτή.
Για το θέμα του νέου μισθολογίου, αντί να υπάρχουν εμπεριστατωμένες προτάσεις και εναλλακτικές τις κρίσιμες στιγμές αρθρώνατε επικοινωνιακά βαρελότα τινάζοντας στον αέρα μια σοβαρή διαβούλευση που ενδεχομένως θα ξεκινούσε. Σε αυτή τη διαπίστωση οδηγούμαστε,από την μοιραία σύγκριση,με τις άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων,όπως οι στρατιωτικοί,οι δικαστικοί,οι καθηγητές ΑΕΙ,ακόμα και οι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι δεν θίχτηκαν όσο εμείς και κυρίως οι μη ανακριτικοί αρχιφύλακες, που εισήχθησαν στο σώμα, πριν την θεσμοθέτηση των πανελλήνιων εξετάσεων. Λύσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά δεν δόθηκαν όπως οφείλατε.
Φυσικά την κύρια ευθύνη, έχει διαχρονικά το πολιτικό μας σύστημα και οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.
Το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας δεν μπορεί να απαξιωθεί άλλο. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να πάψει επιτέλους να βαλεται από τις νεοφιλελεύθερες επιταγές κάποιων ευρωπαϊκών συντηρητικών κύκλων και του ΔΝΤ.
Για το λόγο αυτό, την παρούσα στιγμή είναι ολέθριες οι συνδικαλιστικές ανεπάρκειες της απερχόμενης διοίκησης. Η αλλαγή πρέπει να γίνει!
Η απαξίωση του συνδικαλισμού πρέπει να πάψει! Πρέπει να αντιτάξουμε απέναντι στο παλαιό συνδικαλιστικό συντεχνιασμό,
ένα νέο αστυνομικό συνδικάτο με ταξικό πρόσημο στις διεκδικήσεις του αναζωογονημένου και απεγκλωβισμένου από την γραφειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση των πρωτοβαθμίων σωματείων.
Συναγωνίστρια και συναγωνιστή,
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Η ΔΕΚΑ έχει αποδείξει ότι δεν χαρίστηκε σε κανένα και ούτε θα χαριστεί. Δεν έχει εξαρτήσεις και δεν κατευθύνεται από κανένα μηχανισμό παρά μόνο από την δημοκρατική συνείδηση και την βαθιά επίγνωση ότι ο Έλληνας αστυνομικός θα πρέπει να υπηρετεί τον λαό και τα πραγματικά συμφέροντα του.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας και εύχομαι καλούς αγώνες.



Δείτε το βίντεο