Ανακοίνωση Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α για την κατατεθείσα τροπολογία

Posted by DEKA on Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2017


Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» τροπολογία του άρθρου 12 του ν.4387/2016, που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας, την τελευταία ημέρα συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής με αποτέλεσμα να μη δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α, να εκφράσει τις απόψεις του.

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α για ακόμα μια φορά εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του, αφού δεν έγινε καν προσπάθεια επίλυσης των βασικών και αδιαπραγμάτευτων αιτημάτων του που δεν είναι άλλα από την άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης των Συντάξεων Χηρείας και την επαναφορά του 70% του ποσοστού χορήγησης της σύνταξης του εκλιπόντος. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, συνεχίζει να συμπεριφέρεται στις χήρες και τα ορφανά με υποτιμητικό και αναξιοπρεπή τρόπο.

Η νέα αυτή τροποποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, η 18η μέχρι σήμερα, δίνει την αίσθηση ότι το τεράστιο κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα που δημιούργησε σε μια αδύναμη και χτυπημένη από τη μοίρα κοινωνική ομάδα, αντιμετωπίζεται με μπαλώματα και προσωρινές λύσεις. Οι συντάξεις – φιλοδώρημα, κάτω των 185 ευρώ, είναι έργο του νόμου Κατρούγκαλου, που ανακάλυψε η κυβέρνηση 15 μήνες μετά την ψήφιση του. Η μη ύπαρξη κατώτατου ορίου σύνταξης το ίδιο. Δικά της λάθη προσπαθεί να διορθώσει τώρα. Τι θα γίνει όμως μετά τη τριετία; Ποιο το ύψος των λοιπών συντάξεων; Πόσο τελικά κοστολογείται η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή;
Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α