Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με κωδική ονομασία ''Χριστουγεννιάτικο Δέντρο''(Βίντεο)ω

Posted by DEKA on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2017



Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας με την κωδική ονομασία "Χριστουγεννιάτικο Δέντρο". Στο εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε η δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφονται καρέ-καρέ όλα τα στάδια της επιχείρησης. 

Ενδεικτική της υψίστης σημασίας που απέδιδαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ στην συγκεκριμένη αποστολή είναι η εμπλοκή σχεδόν ισχυρών δυνάμεων από σχεδόν το σύνολο των τμημάτων και των μονάδων αιχμής.  

 
Το άρτια οργανωμένο σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Γύρω από την περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση δημιουργήθηκε μια ζώνη ασφαλείας καθώς με ειδικές κορδέλες διακόπηκε η κυκλοφορία. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός. 

Αμεσα δόθηκε η εντολή να σπεύσει στην περιοχή της επιχείρησης η ομάδα "Δίας". Tαυτόχρονα απογειώθηκε και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα μάλιστα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με στελέχη της που φορούν τις λευκές ολόσωμες φόρμες αναχωρούσε με κατεύθυνση το σημείο ενδιαφέροντος.

Ακαριαία ήταν κινητοποιήση και της επίλεκτης ομάδας των αστυνομικών σκύλων Κ-9. Παράλληλα στην περιοχή σπεύδει περιπολικό της Άμεσης Δράσης μαζί με την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος. Με την ίδια ταχύτητα κινητοποποιείται ομάδα ποδηλατών της ΕΛ.ΑΣ ενώ εντολή να κατευθυνθεί στο σημείο της επιχείρησης και διμοιρία των ΜΑΤ. \

Απαντες δημιουργούν μια μικτή ομάδας κρούσης. Μεταφέρουν κούτες με ειδικό εξοπλισμό από τις κλούβες ενώ τα σκυλιά της Κ-9 ήδη προσπαθούν να ανιχνεύσουν την ύπαρξη επικίνδυνων υλικών στη βλάστηση της περιοχής. Αστυνομικοί τροφοδοτούν με ρεύμα την περιοχή της επιχείρησης στην οποία καταφθάνει  το ελικόπτερο. 

Ο "κομμάντο" της Υπηρεσίας Ενάεριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας δεμένος, δεμένος με τον ειδικό ιμάντα κρεμιέται από το ελικόιπτερο και τοποθετεί το αστέρι πάνω στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Αποστολή εξετελέσθη. 

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο η Ελληνική Αστυνομία επέλεξε να ευχηθεί για τις γιορτές. 


Δείτε το βίντεο





 πηγή:www.onalert.gr