ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ: Αντιστέκονται στη Νέα Εποχή και αρνούνται τη μετάβαση

Posted by DEKA on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2018



 Αρνούνται πολιτική , φυσική και συνδικαλιστική ηγεσία να περάσουν στην Νέα Εποχή.

  Εν μέσω της διαδικασίας των κρίσεων του σώματος της ΕΛ.ΑΣ. που διεξήχθησαν με το υπάρχον αναχρονιστικό, πελατειακό και σαθρό πλαίσιο , το οποίο αφήνει ανοιχτά παράθυρα παρέμβασης από πάσης φύσης κέντρα, δημοσιεύθηκε το Π.Δ. 6/2018. 

  Η ενέργεια αυτή και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία ουσιαστικά κάνει ξεκάθαρο και στους πιο καλόπιστους, ότι μόνος σκοπός των ηγεσιών όπως αυτές αναφέρονται και στον τίτλο είναι η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης. 

  Αναμέναμε ότι οι προτάσεις μας σε ότι αφορά την αναθεώρηση του πλαισίου αξιολόγησης θα συναντούσαν σθεναρές αντιστάσεις από όσους ξεβολεύονται. Δεν περιμέναμε όμως από την Πολιτική Ηγεσία να γίνει ουσιαστικά αρνητής των ίδιων της των δεσμεύσεων για αξιοκρατία και εκδημοκρατισμό των Σ.Α.. Ούτε περιμέναμε από την Συνδικαλιστική Ηγεσία να συνεργεί τόσο απροκάλυπτα με τις προτάσεις της (Κύριοι ξέρουμε) στον εμπαιγμό των συναδέλφων. 

 Γιατί απεχθάνεστε την σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιλογή της Ηγεσίας του Σώματος;
Γιατί φοβάστε την αξιολόγηση των υφισταμένων; 

 Η ΔΕΚΑ γνωρίζοντας ότι συγκρούεται με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα θα συνεχίσει απτόητη τον αγώνα της απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης με προμετωπίδα την απόσυρση όλων των διατάξεων που αφορούν τις κρίσεις και προαγωγές και κατ’ επέκταση και του άρθρου 26 που αποτελεί ακόμη ένα πισωγύρισμα. 

 Συνάδελφε, χρειαζόμαστε την βοήθειά σου για να γίνουν πράξεις οι αναγκαίες τομές. 

 Παραθέτουμε εκ νέου τις προτάσεις της ΔΕΚΑ που αποτελούν την ελάχιστη βάση συζήτησης. 
 

  Πρόταση προς συζήτηση για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑ