Η Αλληλεγγύη Γυναικών της ΔΕΚΑ στην εκδήλωση με θέμα ''Η έμφυλη διάσταση της κρίσης''

Posted by DEKA on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Αλληλεγγύη Γυναικών της ΔΕΚΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και παρευρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα "Η έμφυλη διάσταση της κρίσης", στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτικού χώρου.

Αντικείμενα των ομιλιών και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η θέση της γυναίκας εν καιρώ κρίσης και οι επιπτώσεις που η κρίση επιφέρει στο πεδίο της ανισότητας, τόσο στη χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο επιτακτικής ανάγκης ζήτημα ανάληψης πρωτοβουλιών και προτάσεων για αλλαγή. Οι γυναίκες έχουν ρόλο και πρέπει να εκπροσωπούνται περισσότερο, να συμμετέχουν ισόρροπα και σε όλα τα επίπεδα. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις επιφέρουν μεν τυπική ισότητα, απαιτείται, όμως, και ουσιαστική διαφύλαξη των κεκτημένων. 

Προτροπή όλων όσοι πήραν το λόγο είναι όχι ο εφησυχασμός και η απλή διαπίστωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά διαρκής προσανατολισμός σε αλλαγή νοοτροπίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της κύρωσης του νομοσχεδίου που αφορά τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης αποτελεί το πρώτο διεθνές δεσμευτικό νομοθετικό πλαίσιο για την πρόληψη της βίας, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών. 


Η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δ.Ε.Κ.Α.