Επίσκεψη της Αλληλεγγύης Γυναίκων της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης στο ορφανοτροφείο θηλέων "Μέλισσα".

Posted by DEKA on Τετάρτη, Απριλίου 25, 2018

 

 

 

 

 

 

 

Στις 12-04-2018 αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης Γυναικών» της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο ορφανοτροφείο θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ», έναν φορέα που ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921, και δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη.




Η Μέλισσα έχει ως πρωταρχική αποστολή τη δημιουργία μιας στέγης, την προσφορά τροφής και περίθαλψης, την υλική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική κατάρτιση και την πνευματική καλλιέργεια, την παροχή ηθικής αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης, την προώθηση της διαδικασίας επανασύνδεσης με την οικογένεια, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ή της αναδοχής προκειμένου τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Η Στέγη σήμερα φιλοξενεί 21 κορίτσια έως 24 ετών που βρέθηκαν εκεί είτε γιατί ήταν ορφανά και άπορα είτε γιατί για κάποιους λόγους έπρεπε να απομακρυνθούν από την βιολογική τους οικογένεια. Εμείς με γνώμονα να συμβάλλουμε στο μήνυμα της αλληλεγγύης του εθελοντισμού βρεθήκαμε δίπλα τους με κατανόηση, προσφέροντας παράλληλα είδη ένδυσης και πρώτης ανάγκης θέλοντας να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού. 



Ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους για την δομή και τις δραστηριότητες της Στέγης αλλά και για τις ανάγκες των παιδιών και τα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν στην πορεία τους καθώς και το σπουδαίο ρόλο των εθελοντών. Εθελοντές είναι οι συνοδοί των παιδιών στις δραστηριότητες και τις εξόδους τους, γιατροί και νοσηλευτές που βοηθούν στην περίθαλψη και φροντίδα των παιδιών, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες που, μέσα από την ειδικότητά του ο καθένας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Θεωρούμε πρωταρχική ανάγκη όλων των παιδιών την αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να υποστηρίξουμε κάθε τους ενέργεια και δράση.