Δελτίο τύπου της Δ.Ε.Κ.Α- Συνάντηση με Π. Κοζομπόλη, υπεύθυνη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας

Posted by DEKA on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018



                                                                                                        
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σήμερα 08/11/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη βουλευτή Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, υπεύθυνη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας, με τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α Μαργετάκη Μανόλη μέλος της Ε.Γ της Π.Ο.ΑΣ.Υ, τον Κούτσικο Βασίλη, τον Επαμεινώνδα Καψή μέλη του Δ.Σ της Ε.ΑΣ.Υ.Α και τον  αντιπρόσωπο Τσίγκα Ανδρέα.

Στη βουλευτή κατατέθηκαν εγγράφως και συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Π.Ο.ΑΣ.Υ για τις  οικονομικές ,θεσμικές και ασφαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου μας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας με αριθμ πρωτ  605/9/94 από 19/06/2018.Ειδικότερα, θέσαμε το ζήτημα του ν.4472/17 που αποτελεί ένα μισθολόγιο άδικο ειδικά  για τους χαμηλόβαθμους συνάδελφους και προτείναμε λύσεις, κυρίως  για τους Αρχιφύλακες ΜΑΥ ,οι οποίοι θίγονται περισσότερο από όλους. Σχετικά καταθέσαμε σειρά εναλλακτικών προτάσεων-τροπολογιών με κύρια, την απόδοση, γι' αυτή τη κατηγορία συναδέλφων, το 7ο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο, ως η πιο άμεση λύση. Φυσικά εκφράσαμε την πάγια θέση της ομοσπονδίας για νέο μισθολόγιο -βαθμολόγιο ως τελικό στόχο.
Παράλληλα τονίσαμε, καταθέτοντας στη βουλευτή, πρόταση τροποποίησης των σχετικών Π.Δ, το δίκαιο της διεκδίκησης για αύξηση του ορίου ηλικίας για την εισαγωγή στη ΣΑΕΑ των συναδέλφων,  αλλά και σε άλλες περιπτώσεις σχετικές με ηλικιακούς περιορισμούς που αναχρονιστικά υπάρχουν, όπως η συμμετοχή σε αποστολές σε διπλωματικές υπηρεσίες στο εξωτερικό κ.α.

Μεταξύ άλλων σταθήκαμε στα πάγια αιτήματα για επαναφορά των επιδομάτων όσων υπηρετούν σε ειδικές υπηρεσίες όπως η ΕΚΑΜ, την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης με παράλληλη αναβάθμιση των σχολών μας, την δυνατότητα συνυπηρέτησης με συζύγους -στελέχη των Ε.Δ, αλλά και την ανάγκη για άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, που όπως μας ανέφερε η κ.Κοζομπόλη, βαίνει προς θετική έκβαση.
Η κ. Βουλευτής, κατανόησε το δίκαιο των διεκδικήσεων μας και είχε γνώση για τα ζητήματα που μας απασχόλησαν, ενημερώνοντας  μας ότι αναγνωρίζοντας το έργο των συναδέλφων μας  θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Η σημερινή ημέρα με την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή, για την επιστροφή των αναδρομικών  στους ένστολους και σε άλλα ειδικά μισθολόγια, απέναντι στη κλοπή των μισθών μας το 2012,αποτελεί μια  νίκη του συνδικάτου και αναγνώριση από την κυβέρνηση ότι οι αδικίες των μνημονίων πρέπει να αποκαθίστανται και αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί για όλους...


Η γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών




Categories: