Pages

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Επιστολή παραίτησης, μέλους Δ.Ε.Κ.Α., στο Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α.




ΠΡΟΣ
Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 
Αθήνα 20 Μάη 1989, οι πρώτες εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, τα πρώτα βήματα για ένα ελεύθερο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα, ένα συνδικάτο των μελών, η πρώτη απεγνωσμένη φωνή του Αστυνομικού, μία ένωση των μελών χωρίς αποκλεισμούς, με δημοκρατία στην διαφορετική άποψη και χωρίς ιδιοκτήτες, πέτρινα χρόνια χωρίς συνδικαλιστικές άδειες, έσοδα και ανέσεις. Το μόνο που είχαμε ήταν το όραμα για σύγχρονη Δημοκρατική και αποτελεσματική Αστυνομία.
Οι διώξεις συνδικαλιστών από τις Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. σημάδεψαν και γιγάντωσαν ταυτόχρονα το συνδικαλιστικό κίνημα παρά το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε. Σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια, είχα την τιμή να υπηρετήσω από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης κατ' επανάληψη.
Όμως το πολιτικό κατεστημένο, φρόντισε γρήγορα να πνίξει την δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα καταργώντας ουσιαστικά το Ν.1264/82 και την απλή αναλογική, νομοθετώντας το ενιαίο ψηφοδέλτιο μέχρι το 2011. Παρ' όλους τους αποκλεισμούς, δεν σταμάτησα ποτέ να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα του εργαζομένου Αστυνομικού.
Θεωρώ μεγάλη τιμή για ‘μένα μετά από 26 χρόνια, την επανεκλογή μου σαν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης. Η ιστορική αναδρομή στο βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. για τη χρονική περίοδο 1989-1996, θα είχε αξία για όλους μας, αν υπάρχει το βιβλίο πρακτικών, γιατί αποτελεί θεμέλιο, καθώς επίσης και τα τεύχη της εφημερίδας ''Σύγχρονη Αστυνομία'', για την ιστορία και το όραμα του Αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος και της Ένωσης, το οποίο απαντά στο ερώτημα ''τι Αστυνομία θέλουμε και για ποιόν την θέλουμε''.
Οι προτάσεις και το όραμα παρά τα βήματα που έγιναν μένουν ακόμα ανεκπλήρωτα. Αγωνιζόμαστε ακόμα για τα ίδια πράγματα: αξιοκρατία, καλύτερη εκπαίδευση, συνθήκες εργασίας, προγραμματισμένη υπηρεσία, εκδημοκρατισμό και σπάσιμο της γραφειοκρατίας, θεσμικό και απαραβίαστο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομία για τον λαό. Έχουμε ακόμα ένα πολυδιασπασμένο συνδικαλιστικό κίνημα Αξιωματικών, κατωτέρων, Ειδικών Φρουρών. Ας αγωνιστούμε για ένα ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα Αστυνομικών. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, υπηρετούμε όλοι τον ίδιο θεσμό, τον Ελληνικό λαό.
Δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Κάθε άνθρωπος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να ξέρει πότε υπηρετεί ένα θεσμό και πότε να παραιτείται. Το μέλλον ανήκει σε όλους, εσάς τους νέους συναδέλφους. Eμάς πιθανόν να μας κρίνει η ιστορία αν τα κάναμε σωστά ή λάθος.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Θα νικήσουμε.

Αθήνα, 05 Ιουλίου 2016 


ΝΙΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Μέλος Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α.
Μέλος Δ.Ε.Κ.Α.