Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Πόθεν Εσχες: Παράταση υποβολής δηλώσεων έως 30 Απριλίου

Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2019 δίνει για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η ρύθμιση προβλέπει πως οι υπόχρεοι πρέπει να καταθέσουν τα πόθεν έσχες έως 30.4.2019 αντί 31.3.2019 που ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών κ.ά.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

 

ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ

Εισφορά αλληλεγγύης: Γλιτώνουν το «χαράτσι» στα αναδρομικά 400.000 ένστολοι

Την επόμενη βδομάδα θα κατατεθεί σχετική διάταξη

Στην εξαίρεση από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει την εξαίρεση, ενόψει και της έναρξης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα ποσά των αναδρομικών.

Η διάταξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μπει σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για τον Αιγιαλό.

Με βάση την ψήφιση από τη Βουλή των διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων εξαντλήθηκε η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων με παρακράτηση του 20% στο καταβαλλόμενο ποσό.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΕΝΑ-ΔΕΚΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ: Εκλογές βορειοανατολικής Αττικής, να τηρηθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές ,πέραν της νομιμότητας, αυτών που κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποίησαν εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, χωρίς να ενημερωθούν καν τα μέλη της βορειοανατολικής Αττικής, χωρίς να ανακοινωθούν και να αναρτηθούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι ημερομηνίες της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να λάβουν γνώση και να μπορέσουν να παραστούν όλοι οι συνάδελφοι, όπως προβλέπεται σε ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα.
Παίρνοντας απόφαση για εκλογές, τόπους διεξαγωγής, ημερομηνίες κ.λ.π. σε μια «κρυφή» Γενική Συνέλευση, χωρίς να τηρηθούν ημερομηνίες, αμαρτίες, ανακοινώσεις, αποκλείοντας στην ουσία τη φωνή των συναδέλφων που υπηρετούν στην βορειοανατολική Αττική, κατά παράβαση του καταστατικού και του συνδικαλιστικού νόμου, στερώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Όχι μόνο θα καταγγείλουμε αλλά θα υποστηρίξουμε τους συναδέλφους, όλες τις υγιείς φωνές των μελών της βορειοανατολικής Αττικής, με κάθε νόμιμο τρόπο ,αλλά και συνδικαλιστικά, προκειμένου να ανατρέψουν τέτοιες πρακτικές που υποτιμούν και ντροπιάζουν τον Έλληνα Αστυνομικό.
Στην αποστολή του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., πρωταρχική υποχρέωση είναι η προστασία του Δημοκρατικού πολιτεύματος και η πιστή εφαρμογή του Συντάγματος που προβλέπει και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Σώματος, έχει πρωταρχικά την ιδιότητα του αστυνομικού 24 ώρες το 24ωρο ,και παράλληλα τη συνδικαλιστική. Άρα έχει εκ του νόμου υποχρέωση να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους και να προστατεύει το Δημοκρατικό πολίτευμα. Κάθε εκ προθέσεως παραβίαση των παραπάνω συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα και εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία ως Οργανισμό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται ειδικά για τον Έλληνα Αστυνομικό που έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση λόγω της ιδιότητας του να εφαρμόζει τους νόμους, και ακόμη και η αμέλεια τιμωρεί αυτόν, σαν να τέλεσε την πράξη με πρόθεση.
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι πρακτικές που μας εκθέτουν όλους ως συνδικαλιστές, αλλά και ως Έλληνες Αστυνομικούς. Όσοι παρανομούν και λειτουργούν αντιδημοκρατικά θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα και τη Δημοκρατία.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

«Γυναικοκτονία ή Ανθρωποκτονία», συμμετοχή της Αλληλεγγύης Γυναικών της Δ.Ε.Κ.Α, σε εκδήλωση του Παντείου Πανεπιστημίου»






 Η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δ.Ε.Κ.Α, συμμετείχε με ομιλία της Βαγενά Σοφίας, σε εκδήλωση, με θέμα: «Γυναικοκτονίες: Διαπιστώσεις, ερωτήματα και ερωτηματικά», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019. Είναι πολύ δύσκολο, για την κοινωνία μας και ιδίως για την ελληνική αστυνομία να αποδεχτεί τον όρο «γυναικοκτονία». Ένας ορισμός που προκαλεί αντιδράσεις, θεωρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο, ότι διακρίνεται ο άνθρωπος από την γυναίκα. Στις γυναικοκτονίες, το φύλο του θύματος είναι το κυρίαρχο κριτήριο στην επιτέλεση της ανθρωποκτονίας, η οποία λειτουργεί συνήθως ως τιμωρητική πράξη στη μη συμμόρφωση του θύματος. Πέρα από τα ποσοτικά, που θα πείσουν για την έκταση του προβλήματος, ποιοτικά δεδομένα που αφορούν το κοινωνικό προφίλ του θύματος και του θύτη, τη μεταξύ τους σχέση και γενικότερα τα κοινωνικά συμφραζόμενα της εγκληματικής πράξης μπορούν να μας βοηθήσουν να εμβαθύνουμε και να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Στηρίζουμε το συνάδελφο, στηρίζουμε τη δουλειά μας, στηρίζουμε την κοινωνία




 Mε αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ενός έτους από τη λειτουργία της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής κι ενημέρωσης, ως παρατάξεις οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή της πρότασής μας αυτής από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Χαιρετίζουμε την ίδρυση του Tμήματος Aντιμετώπισης Eνδοοικογενειακής Bίας




 Χαιρετίζουμε την ίδρυση του τμήματος αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας από την φυσική και πολιτική ηγεσία.

«Η ίδρυση του Τμήματος Ενδοοικογενειακής βίας είναι γεγονός !!!!»








 Στην Ελλάδα, η πολύπλευρη επίθεση της κρίσης στα κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών, οδήγησε ένα τεράστιο αριθμό νέων γυναικών στην ανεργία , επέβαλλε τη μαζική τους επιστροφή στο σπίτι και συσκότισε πολλές μορφές εντός και εκτός σπιτιού. Η σοβαρότερη μορφή ενδοοικογενειακής βίας, όμως, δεν εκδηλώνεται μόνο με εξωτερικά τραύματα. Τη σοβαρότερη έκφανση της την συναντάμε στα τραύματα της ψυχής, που ενώ δεν είναι εμφανή, καθίστανται βαθύτερα, μακρόχρονα και συχνά… ανεξίτηλα..

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση Δ.Ε.Κ.Α.για το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο: '' 'Ολοι προ των ευθυνών ''





 Ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ, νέο αθλητικό νομοσχέδιο που καθορίζει το πλαίσιο που αφορά την οργάνωση και διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δ.Ε.Κ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας



 Θεσπισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Διεθνή Ειρήνη αποτελεί ουσιαστικά μια ημέρα σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία.