Pages

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Υποψήφιοι αστυνομικοί, μέλη της ΔΕΚΑ στις Δημοτικές Εκλογές





Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών έχει την τιμή να χαιρετίζει την υποψηφιότητα μελών της παράταξης μας, σε προοδευτικά ψηφοδέλτια, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πρόκειται για τους:
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ Κωνσταντίνο , υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, με το συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης»

ΜΑΓΓΙΩΡΟ Κωνσταντίνο , υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την «Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα».

ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑ Κωνσταντίνο , υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την «Ανοιχτή Πόλη», για τον Δήμο Αθηναίων.

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗ Αλέξανδρο , υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ-Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη».

ΤΣΙΓΚΑ Ανδρέα , υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, με το συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Θέρμου.

Άπαντες έχουν δώσει διαπιστευτήρια ήθους και συνέπειας, μέσα από τη μαχητική συνδικαλιστική τους δράση , για Δημοκρατία, Διαφάνεια , Δικαιοσύνη, Δικαιώματα σε ένα δύσκολο μετερίζι.
Είμαστε σίγουροι , ότι θα συνεχίσουν να δίνουν με εντιμότητα, τη μάχη για αξιοπρέπεια όλων των δημοτών , απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, τον αγώνα για άρση των κοινωνικών ανισοτήτων , απέναντι σε νεοφιλελεύθερες λογικές και ότι θα συνεχίσουν να παλέυουν άοκνα και με ανιδιοτέλεια για αλληλεγγύη και δημοκρατία, απέναντι σε σκοταδιστικές φωνές.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα , καλή επιτυχία.

Ακολουθούν τα βιογραφικά τους:

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Γεωργούλας γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου από αγρότες γονείς, τον Δημήτριο Γεωργούλα και την Καλλιρρόη Γεωργούλα το γένος Σάββα.
Είναι παντρεμένος με την Γαλήνη Τορτοπίδη και πατέρας δυο παιδιών την Καλλιρρόη και τον Δημήτρη.
Το 1988 αποφοίτησε από το Λύκειο Αστακού και ύστερα εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα μέχρι το 1995.
Το 1995 εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία και σήμερα υπηρετεί ως Αστυνομικός στην υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά του Δήμου Ξηρομέρου και την πολιτική τοποθετείται στα τελευταία 25 χρόνια. Έχει υπάρξει Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ), πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» και Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ενωσης Χρυσοβίτσας.
Το 2014 ως υποψήφιος με το «Συνδυασμό Δυνατό Ξηρόμερο, Πρώτα ο Πολίτης» εκλέχθηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος και ασκεί τα καθηκοντά του ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου έως και σήμερα με μεγάλη επιτυχία και πρωτοπόρα προγράμματα για το Δήμο μας.

Κοινωνικά Δίκτυα: https://www.facebook.com/kgeorgoulas1
E-mail: k.georgulas@yahoo.gr



ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ Κωνσταντίνος
Γεννήθηκα το 1986. Από το 1993 διαμένω μόνιμα στην Αθήνα, στον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι το 2008 κι εν συνεχεία στον Άγιο Ελευθέριο. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Αστυφυλάκων κι εργάζομαι ως Αστυνομικός. Διατέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Είμαι αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με τη Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών. Από το 2013 παρακολουθώ μαθήματα θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήρι ''Περιπλάνηση'' στο Παγκράτι, στα πλαίσια του οποίου έχω συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις ''Έγκλημα και Τιμωρία'' - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ''Μια συνάντηση κάπου αλλού'' - Ιάκωβου Καμπανέλλη, ''Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές'' - Αγκάθα Κρίστι. Είμαι μέλος της ομάδας ''P.A.S.S.PO.R.T.'' (ακτιβιστές Αστυνομικοί για κοινωνίες αλληλεγγύης εναντίον της φτώχειας και της ρατσιστικής απειλής)



ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος
Γεννήθηκα στο Κιλκίς στις 28/01/1991, η καταγωγή μου είναι απο το Πυργωτό Κιλκίς της Δημοτικής κοινότητας Γαλλικού. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με ειδικότητες στην προπονητική ποδοσφαίρισης και αθλητικών δρόμων. Επίσης είμαι απόφοιτος της σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής και συνδικαλιστής με την Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών.









ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ Κωνσταντίνος
Γεννήθηκα το 1979 στον Βύρωνα όπου ακόμα ζω με τη σύντροφό μου, την Αθηνά. Οι γονείς μου βιοπαλαιστές από τα Γιάννενα. Σχολείο στον Βύρωνα, παίζοντας ποδόσφαιρο με πατημένα κουτάκια αναψυκτικού στους δρόμους της γειτονιάς. Στη συνέχεια πανελλήνιες, σχολή αστυνομίας και εργασία.
Τα τελευταία χρόνια και μετά από παρότρυνση συναδέλφων ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό, αρκετά επιφυλακτικός στην αρχή. Παραταξιακά δραστηριοποιούμαστε για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, τη μετάβαση από το δόγμα της καταστολής στην πρόληψη, την αποστρατικοποίηση του σώματος, την εμπέδωση της ίσης μεταχείρισης όλων αλλά και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ενεργός πια συνδικαλιστικά με θέσεις αλλά και αρθρογραφία που στοχεύει ενάντια στον ταξικό χαρακτήρα της αστυνομίας.
Πάντα με γοήτευαν οι ενεργοί πολίτες. Δεν αρκεί να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της πόλης που ζούμε αλλά οφείλουμε να γίνουμε μέρος της λύσης, να διεκδικήσουμε την πόλη των αναγκών μας, με ανοιχτούς δημόσιους χώρους, με αλληλεγγύη και συνεργασία. Ο Βύρωνας δεν είναι μόνο τα πάρκα, οι πλατείες ή οι δρόμοι που περπατάμε, είναι οι άνθρωποί του, η γειτονιά, η δημιουργικότητα και η ποιότητα, ο πολιτισμός και η παιδεία. Η ενίσχυση της δημοκρατικής και συμμετοχικής δράσης των πολιτών αποτελεί στόχο, προκειμένου να συνεχίσουμε με κοινωνικό περιεχόμενο την αποτελεσματική διακυβέρνηση της πόλης μας, με την παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί.
Με την ενασχόλησή μου τόσο συνδικαλιστικά όσο και μέσα από τις συλλογικότητες, κατάλαβα πως το περιβάλλον που θες να ζεις δεν στο χαρίζει κανένας. Το διεκδικείς μόνιμα, με τη σύμπραξή σου, χωρίς να περιμένεις λύσεις από υποψήφιους σωτήρες. Μόνο με τη συμμετοχική μας δράση μπορούμε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον της πόλης που ζούμε. Με αγώνες για την κοινωνική αλληλεγγύη, την άρση κάθε είδους διάκρισης, την προάσπιση των δικαιωμάτων, με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Είμαι αστυνομικός από το 1998, τόσο σε μάχιμες όσο και σε επιτελικές θέσεις ευθύνης.
Μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ).
Μέλος της PASSPORT (Police Activists for Solidary Societies against POverty and Racist Threat).
Υπηρετώ ως Ανθυπαστυνόμος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής Ελλήνων.
Ερασιτέχνης μουσικός.



ΤΣΙΓΚΑΣ Ανδρέας
Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Σιταράλωνα Θέρμου Τριχωνιδας από γονείς αγρότες- από αυτοκινητιστή πατέρα,τον Ευστάθιο Τσίγκα και μητέρα την Μανθουλα Τσίγκα το γένος Τριανταφύλλου. Είμαι παντρεμένος με την Βαϊτσοπούλου Θεοδώρα, στρατιωτικό και πατέρας δύο παιδιών, της Μάνθας, φοιτήτριας Νομικής και της Ειρήνης, φοιτήτριας Παιδαγωγικών.
Το 1985 αποφοίτησα από το λύκειο Θέρμου και μετά εργάστηκα στην Αθήνα σε διάφορες δουλειές του ιδιωτικού τομέα μέχρι το 1989.Το 1989 μπήκα στην Ελληνική Αστυνομία και υπηρέτησα σε μάχιμες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ Αττικής. Επί σειρά ετών έως και το 2015 υπηρετούσα στην πιο μάχιμη μονάδα της Αστυνομίας, στην Άμεση Δράση, ενώ σήμερα υπηρετώ στην υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια από το Γυμνάσιο Θέρμου. Εν συνεχεία μπαίνοντας στην αστυνομία περί τα 20 τελευταία χρόνια είμαι εκλεγμένος εκπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ των αστυνομικών υπαλλήλων όπου δραστηριοποιούμαι συνδικαλιστικά στην αστυνομία . Το 2014 ήμουν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στην Νέα Ιωνία Αττικής όπου και διαμένω.
Αποφάσισα να κατέβω σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Θέρμο, στο τόπο που μεγάλωσα και να συστράτευθω με το συνδυασμό του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ, "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΊΑΣ ΣΤΟ Δήμο ΘΕΡΜΟΥ "για να μπορέσω να βοηθήσω τον τόπο μας με οποιοδήποτε μέσο μπορώ και να προσφέρω το καλύτερο δυνατό για το μέλλον της περιοχής μας. Εμείς της γενιάς αυτής οφείλουμε να βοηθήσουμε την περιοχή που μας άνδρωσε και μας ανέθρεψε.
Μακριά από αντιλήψεις κομματικές οφείλουμε να δουλέψουμε συνεργατικά και συντεταγμένα, με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη και την πρόοδο του τόπου μας. Είμαστε όλοι αναγκαίοι. Δεν περισσεύει κανένας. Αυτές τις αντιλήψεις είχα και θα έχω. Ας κριθούμε όλοι από τους συνδημότες μας.