Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Θεάματα χωρίς.. άρτο, στις πλάτες των συναδέλφων μας.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων στο Κουκάκι.

Εκ του αποτελέσματος, συμπεραίνουμε ότι οι συνάδελφοί μας,  που επί μία ώρα περίπου δέχονταν σχεδόν δολοφονικές επιθέσεις από τους καταληψίες, στάλθηκαν εκεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ως "πρόβατα επί σφαγή".

Δυστυχώς οι συνάδελφοί μας που επιχείρησαν στην ανακατάληψη της οδού Ματρόζου, τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες όχι στο  βωμό των υπηρεσιακών-επιχειρησιακών αναγκών αλλά  υπομείνανε  τον εξευτελισμό τους για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, μη μπορώντας να χρησιμοποιήσουν ούτε καν τα δημόσια είδη τους. Εμείς θέλουμε ο αστυνομικός να γυρίζει στο σπίτι του μετά το πέρας της υπηρεσίας και όχι να διακομίζεται στο 401 ΓΝΣ,  πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται χωρίς την ουσιαστική λύση στα προβλήματα ασφάλειας του πολίτη.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν γίνονται με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η αναπαραγωγή εικόνων τέτοιων επιχειρήσεων, μόνο κακό κάνουν στην ασφάλεια του ένστολου προσωπικού. Για μία ακόμη φορά ο οργανισμός μας, λειτούργησε  ως εργαλείο επικοινωνιακής πολιτικής και όχι ως οργανωμένη μονάδα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αφήνοντας μάλιστα στο απυρόβλητο αυτούς που δίνουν τις εντολές.

Καταγγέλλουμε την ανεύθυνη αντιμετώπιση της ασφάλειας των συναδέλφων μας και ας ελπίσουμε να μην αντικρίσουμε ξανά τέτοιες εικόνες.

Η ηγεσία οφείλει να μεριμνά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση, να είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά της, η σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκομένων. Τέλος, ο κ. Αρχηγός ας φροντίσει όχι μόνο  να χορηγηθούν άμεσα στους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι, νέες στολές καθώς και επιχειρησιακός εξοπλισμός, αλλά να μας εξηγήσει ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό τους.

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ανοιχτή Επιστολή ΔΕΚΑ:''Αναδεικνύουμε το πρόβλημα -Διορθώστε την αδικία''




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΚΑ


ΠΡΟΣ
-Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ: Σταύρος Καλαφάτης
-Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη
-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ:Βασίλειος Κεγκέρογλου
-ΓΓ ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
-Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : Βασίλειος Βιλιάρδος
-Γραμματέας Κ.Ο. ΜΕΡΑ 25 : Φωτεινή Μπακαδήμα