Κατάλυση του κράτους δικαίου στα συμβούλια μεταθέσεων

Posted by DEKA on Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2020

 

Αγανάκτηση για το τεράστιο πλήγμα στο κράτος δικαίου, προκαλούν τα τελευταία συμβούλια μεταθέσεων στην περιοχή της Αθήνας, τα αποτελέσματα των οποίων, συνεχίζουν στο μοτίβο των διώξεων συναδέλφων με μικροσυνδικαλιστικά κυρίως κριτήρια. Σε συμπαιγνία με ανώτερους αξιωματικούς, καταστρέφουν τις ζωές άξιων συναδέλφων δημιουργώντας ταυτόχρονα τεράστια προβλήματα στις υπηρεσίες, στις οποίες συνάδελφοι με εμπειρία σε αυτές ήταν στυλοβάτες της εύρυθμης λειτουργίας τους .

Άραγε δεν αποτελεί παραλογισμό και φαιδρότητα, αστυνομικοί που κρίνονται απαραίτητοι από την διοίκηση των υπηρεσιών τους, με αναγνωρισμένη επαγγελματική και ηθική κατάρτιση, γραμματείς υπηρεσιών ,πολύτεκνοι με ανήλικα , αστυνομικοί με κύρος και με πολλά χρόνια προσφοράς στις υπηρεσίες τους και την κοινωνία να διώκονται και να εξοβελίζονται ακόμα και εκτός της διεύθυνσης που ανήκουν, με κατάφωρη παραβίαση των προβλέψεων του ΠΔ 100/2003;

Ενδεχομένως να ενοχλεί που ήταν υποψήφιοι με διαφορετικό συνδυασμό στις εκλογές, από αυτόν της πλειοψηφούσας παράταξης του προεδρείου της ΕΑΣΥΑ ή άλλοι απομακρύνονται από τις υπηρεσίες τους, χωρίς να έχουν σχέση με καμία συνδικαλιστική παράταξη, επειδή ζήτησαν να διαγραφούν από την ΕΑΣΥΑ ή επειδή δεν ήταν αρεστοί και ήρθαν σε ρήξη με μέλος της διοίκησης με θεσμικό αξίωμα στο προεδρείο της Ένωσης.

Όλα αυτά αποτελούν ένα τεράστιο απόστημα που πρέπει να σπάσει. Αυτές τις πρωτόγνωρες πρακτικές η Φυσική και Πολιτική ηγεσία, οφείλει με ευθύνη να τις ανατρέψει, διαφυλάσσοντας την ομαλή λειτουργία του σώματος, ιδιαίτερα στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα στις οποίες δεν χωρούν παιχνίδια με τις ζωές των συναδέλφων και διαιρέσεις αλλά ενότητα και ομοψυχία. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, θα είναι συνυπεύθυνοι για την υποβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας και της διατάραξης που έχει προκληθεί στην ομαλή λειτουργία του σώματος.

Γι΄αυτό καλούμε όλους τους συναρμόδιους να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης των άδικων μεταθέσεων συναδέλφων από μάχιμες υπηρεσίες και τις αιτήσεις θεραπείας συναδέλφων που νομίμως κ βασίμως ζητούν την μετάθεση τους σε άλλες υπηρεσίες και να κάνουν το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία ενός κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ που θα ανατρέψει δια παντός το προβληματικό καθεστώς στις εσωτερικές μεταθέσεις και θα αποτελέσει πυλώνα της αξιοκρατίας στην αστυνομία.

Παράλληλα , ο θεσμός της αστυνομίας, η καθημερινότητα των χιλιάδων αστυνομικών και η κοινωνία, θα έβγαιναν κερδισμένοι αν με την ίδια ζέση ασχολούνταν ορισμένοι συνδικαλιστές του ΕΚΑ Αθηνών με τα τεράστια προβλήματα σε όλες τις υπηρεσίες στην Αθήνα, όπως ¨ασχολήθηκαν¨ στα συμβούλια μεταθέσεων στην Αθήνα.

Γι΄αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να κρίνουν και να επανακαθορίσουν τη στάση τους ,γιατί συνδικαλισμός δεν είναι το ρουσφέτι, αλλά η προάσπιση κεκτημένων και ο εγγυητής προστασίας από διώξεις, όχι το αντίθετο!



Μαργετάκης Μανόλης μέλος Δ.Σ και Ε.Γ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Χάχαλης Βαλάντης μέλος Δ.Σ Ε.ΑΣ.Υ.Α

Κούτσικος Βασίλης μέλος Δ.Σ Ε.ΑΣ.Υ.Α



Δ.Ε.Κ.Α

Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών