Pages

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Όταν θεσμοποιείται η σιωπή η συμμόρφωση είναι παράνομη

Ενσωματωμένη εικόνα
Συναδέλφισσα, συνάδελφε την 25-29 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιείται μια κρίσιμη γενική συνέλευση για την πορεία του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου μας. Το διακύβευμα είναι τεράστιο καθώς καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα συμμορφωθούμε με το νόμο της κυβέρνησης που μέσω της κατάργησης της απλής αναλογικής, επιχειρεί να φιμώσει τις ακηδεμόνευτες συνδικαλιστικές φωνές που επιμένουν να αναδεικνύουν την βάρβαρη καθημερινότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας.

Ναι, σημαίνει έγκριση στην κάθε κυβέρνηση να παρεμβαίνει ωμά στα συνδικαλιστικά της αστυνομίας, να κηδεμονεύει και να συναλλάσσεται με συνδικαλιστικές ηγεσίες, πνίγοντας όποια φωνή διεκδίκησης.

Ναι, σημαίνει πλήρης υποταγή στην αυθαιρεσία της διοίκησης και κατάργηση στοιχειωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών, που με αγώνες και κόπο κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ναι, σημαίνει ασυδοσία των διοικήσεων των σωματείων και έλλειψη κάθε μορφής λογοδοσίας, είτε αφορά τον τρόπο διεκδίκησης και πάλης, είτε αφορά τη διαχείριση των οικονομικών.

Ναι, σημαίνει αποδοχή του απαξιωτικού διαχωρισμού μας από όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους, για τους οποίους ισχύει ο Ν.1264/82 και η αναλογικότητα στην εκπροσώπηση.

Ναι, σημαίνει συνενοχή, ενδοτικότητα και υπαναχώρηση από δημοκρατικά κεκτημένα τα οποία κερδήθηκαν με θυσίες ανιδιοτελών συναδέλφων, που πλήρωσαν με διώξεις τη δράση τους.

Ναι σημαίνει προδοσία των αγώνων τους , που άλλοι σήμερα καπηλεύονται και ξεπουλάνε προκειμένου να απολαμβάνουν προνόμια μέσω του εναγκαλισμού τους με την εξουσία.

Ναι σημαίνει , αθρόες προσλήψεις ανεκπαίδευτου προσωπικού, χωρίς αντίλογο, αποψίλωση των τμημάτων χωρίς αντίσταση, εργασιακή υπερεκμετάλλευση στην υπηρεσία λίγων και εκλεκτών χωρίς αντίκρυσμα στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Ναι σημαίνει διαιώνιση της ζοφερής κατάστασης όπως εσύ τη βιώνεις χωρίς ελπίδα ανάταξης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση για να καταγραφεί ηχηρά η διαφωνία σου με τη συμπαιγνία κυβέρνησης και προεδρείου, για να ακουστεί με κρότο η δυσαρέσκεια σου για τη διαχρονική απαξίωση που βιώνεις, για να περισώσουμε την αξιοπρέπεια μας και ταυτόχρονα να βάλουμε φρένο σε αντιδημοκρατικές και αντεργατικές μεθοδεύσεις.


H Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών θα είναι παρούσα για να διασφαλίσει ότι η απόφαση για αλλαγή του καταστατικού απηχεί τη βούληση της αυξημένης πλειοψηφίας των μελών, που απαιτείται για καταστατικές αλλαγές. Το προεδρείο καλείται να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ψήφου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
                                                                                                                             Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α