Pages

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά




Τα μέλη της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών χαιρετίζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά.Δεν λησμονούμε ότι η 1η Μάη συμβολίζει διαχρονικά τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για τη διασφάλιση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που ενώ κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, κινδυνεύουν να αφανισθούν. Τιμούμε όλους τους αγωνιστές εργάτες του Σικάγο το 1886, των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το 1936, των εκτελεσμένων πατριωτών την πρώτη Μάη του 1944 στην Καισαριανή.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με μια τρομακτική κρίση ακρίβειας σε αγαθά και ενέργεια αλλά και την απάνθρωπη εισβολή της Ρωσικής ηγεσίας στην Ουκρανία. Οι πολεμικές βιομηχανίες και τα μονοπώλια των εταιριών ενέργειας κάνουν πάρτυ εις βάρος των λαών αφού τα συμφέροντα των ισχυρών δεν λογαριάζουν κανένα. Στη πατρίδα μας η κατάσταση είναι τραγική για όλους τους εργαζόμενους.Η ακρίβεια κατατρώει στα μισά του μήνα το μισθό και ο αγώνας για την επιβίωση είναι καθημερινός. Περισσότερο παρά ποτέ απαιτείται ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας που θα προσφέρει δωρεάν και χωρίς αστερίσκους, υγεία, παιδεία και μισθούς αξιοπρέπειας. Η μνημονιακή- πανδημική περίοδος των ετών που διανύσαμε φτωχοποίησε μεγάλα τμήματα των Ελλήνων μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικοί.Δεν αντέχουμε άλλο!

Η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολλών αλλά των λίγων και εχόντων. Οι αστυνομικοί είναι πλήρως απαξιωμένοι από τη Κυβέρνηση που σε συνθήκες υπερεργασίας, χωρίς μέριμνα, εφόδια και με μισθούς πείνας παλεύουν στα υποστελεχωμένα τμήματα να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών.

Οφείλουμε όλοι να αγωνιζόμαστε για τα χρόνια αιτήματα του κλάδου μας, στεκόμενοι αλληλέγγυοι σε άλλους εργαζόμενους και ανέργους, για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, τασσόμενοι όλοι μαζί με το αίτημα για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους.



H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ