Πότε θα δοθούν τα δάνεια του ΤΕΑΠΑΣΑ; Γιατί υπάρχει καθυστέρηση; Όλη η εγκύκλιος

Posted by DEKA on Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017


Αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα bloko.gr

Έγινε εξέταση και αξιολόγηση των αιτήσεων, που όλες (αστυνομικών και πυροσβεστών) υποβλήθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να πάρουν τα δάνεια όσοι πραγματικά έχουν οικονομικές ανάγκες με βάση μια ειδική κατηγοριοποίηση στην κλίμακα της αξιολόγησης, όπως περιγράφεται αναλυτικά στην εγκύκλιο.

Η κλίμακα προβλέπει την χορήγηση δανείων έκτακτων αναγκών για περιπτώσεις νοσηλείας ή θεραπείας λόγω ασθένειας, τοκετού, θανάτου, γάμου, έκτακτης στεγαστικής ανάγκης και λουτροθεραπείας (αφορά μόνο στο προσωπικό του ΠΣ και προβλέπεται από τις καταστατικές διατάξεις).

Ωστόσο, σε αρκετές αιτήσεις που υποβλήθηκαν και οι υποβολείς κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως δικαιούχοι, διαπιστώθηκαν λάθη στα δικαιολογητικά, όπως μεταξύ άλλων ο αριθμός ΙΒΑΝ ή καταχωρίστηκαν αιτήσεις χωρίς το γνήσιο της υπογραφής από τις διοικήσεις, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει ενταλματοποίηση των δανείων.

Ένας, ένας οι δικαιούχοι ενημερώνονται προκειμένου να υποβληθούν σωστά και διορθωμένα τα αιτήματα, με αποστολή φωτοτυπίας του βιβλιαρίου καταθέσεων για τον IBAN και όπως εκτιμάται, μέσα συον Ιούλιο, θα ξεκινήσει η καταβολή. 

Παρατίθεται η εγκύκλιος που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και του ΠΣ στις 13 Μαρτίου.
πηγή:BLOKO.gr