Στον ΓΑΔΑ,Υποστράτηγο Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη,αντιπροσωπεία της ΔΕΚΑ

Posted by DEKA on Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την 22/6/2017 αντιπροσωπεία της παράταξης μας (ΔΕΚΑ) επισκέφτηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη. Μετά από σειρά επισκέψεων σε υπηρεσίας της Γ.ΑΔ.Α , διαπιστώσεις των οποίων έχουν αποτυπωθεί σε μια σειρά από ανακοινώσεις μας , θεωρήσαμε υποχρέωση μας να μεταφέρουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο. 

 Από πλευράς μας δόθηκε έμφαση στην υποστελέχωση των υπηρεσιών που σαν αποτέλεσμα έχει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο σταθήκαμε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας κατά το σχεδιασμό μέτρων τάξης και ασφαλείας καθώς και των στατικών κατά κύριο λόγο φυλάξεων. Αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις που έχουν προκληθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική των μη προσλήψεων , με την κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων, που έπληξε κυρίως τη ΓΑΔΑ, καθώς και με την απορρόφηση ικανού αριθμού στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, τονίσαμε ότι η ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού είναι εκ των ων ουκ άνευ, για να εξασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη, με προτεραιότητα στις πλέον βεβαρημένες υπηρεσίες (Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Άμεση Δράση, ΥΜΕΤ-ΥΑΤ, Μεταγωγών, κ.α). Περαιτέρω αιτηθήκαμε , η δηλωθείσα πρόθεση της φυσικής ηγεσίας να επιλύσει οριστικά τα παραπάνω προβλήματα να εκφρασθεί έτι περαιτέρω στις επικείμενες μεταθέσεις, τοποθετήσεις προσωπικού. 

 Επαναφέραμε την πρόταση μας για αναδιάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Επισήμων με πρώτο βήμα την εφαρμογή ισχύοντος Π.Δ που προβλέπει τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων φρούρησης ευπαθών στόχων από τη ΓΑΔΑ, στην προαναφερόμενη υπηρεσία. Επιπλέον θέσαμε προς εξέταση τη γνώμη μας, για σταδιακή απεμπλοκή της ΔΑΕΑ, από τα κέντρα φιλοξενίας με παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού που αποσπάται στα νησιά, και τη βαθμιαία αναδιάρθρωση της ανωτέρω Διεύθυνσης, με κύριο γνώμονα την αποφυγή της άσκοπης καταπόνησης του προσωπικού. 

 Ο κύριος Γενικός, άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις-διαπιστώσεις μας, δείχνοντας να έχει ήδη πλήρη και σφαιρική άποψη των προβλημάτων που του τέθηκαν. Μας ανέπτυξε σειρά ενεργειών-παραδειγμάτων που αντανακλούν έμπρακτα τη βούληση του ιδίου και των συνεργατών του για αναθεώρηση του πλέγματος λήψης μέτρων και διαθέσεων σε στατικές φυλάξεις, συμφωνώντας ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια εξορθολογισμού και υιοθετώντας μέρος των προτάσεων μας. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε για άμεση περαιτέρω ενίσχυση των πλέον επιβαρυμένων υπηρεσιών και κυρίως των Αστυνομικών Τμημάτων , εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο προσεχές διάστημα θα είναι εφικτή η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας στην συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών, και η χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη σημαντική μείωση του προσωπικού της ΓΑΔΑ. Εξέφρασε την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό που έχει καταπονηθεί περισσότερο το προηγούμενο διάστημα , υποσχόμενος ενέργειες άμεσης ανακούφισης του στο εγγύς μέλλον. Ειδικότερα υποσχέθηκε την άμεση επανεξέταση , διάθεσης προσωπικού σε κάποιες στατικές φυλάξεις που θίξαμε και δεσμεύτηκε για μείωση των στατικών περιπολικών της Άμεσης Δράσης , εξέφρασε ρητά την διάθεση να μονιμοποιηθούν προσωρινά μέτρα ανακούφισης των Αστυνομικών Τμημάτων (π.χ τοποθέτηση για πρακτική εκπαίδευση των ΠΔΑ Ειδικών Φρουρών) και την επέκταση ανάλογων μέτρων για τα Τμήματα Ασφαλείας, ενώ εγγυήθηκε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του την ενίσχυση της ΔΑΕΑ και της Δ.Μ.Δ.Α .
 
 Εμείς με τη σειρά μας χαιρετίσαμε τις εξαγγελίες αυτές, εξήραμε την πρωτοβουλία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για την κατάρτιση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών , που όπως πληροφορηθήκαμε έχει τύχει ευρείας ανταπόκρισης και γνωρίζει τεράστια επισκεψιμότητα, αλλάζοντας την εικόνα του Σώματος προς το καλύτερο. Επιπλέον ταχθήκαμε συμπαραστάτες και θεματοφύλακες όποιας ενέργειας θα διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη και δικαιοσύνη στη διαχείριση του προσωπικού καθώς και σύμμαχοι σε οποιαδήποτε ενέργεια θα αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες , τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας.


Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.