Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο εξορθολογισμός δεν σημαίνει κόψιμο μισθών και συντάξεων


Του ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανόλη,*
Ο εξορθολογισμός των δαπανών είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα χρόνια των μνημονίων για να ωραιοποιήσουν στα αυτιά των πολιτών τις περικοπές στους ήδη μειωμένους μισθούς και συντάξεις. Έτσι και η σημερινή κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, εκβιαζόμενη από τους δανειστές για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η αλήθεια είναι σε μια πιο light εκδοχή αφού υπάρχουν και τα αντίμετρα ανακούφισης όταν εφαρμοστούν.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!-Τετάρτη 17/05/2017 ώρα 17:00


 ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
 
Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλεία.
Τετάρτη 17/05/2017 και ώρα 17:00 
Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΡΑ


 
 

Σε λειτουργία η εφαρμογή για τις αποδοχές στο POL- Νέα εφαρμογή αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο δημόσιο
Τέθηκαν σε επιχειρησιακή λειτουργία στο POL οι εφαρμογές "Αποδοχές μου" και "Αποδοχές Υπηρεσίας" παρέχοντας στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωση για οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Ν.Τόσκας: Δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ οι εν ενεργεία εκτός απο το 5ο πενθήμερο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας πριν από λίγο στο bloko.gr, είπε ότι είναι άστοχες οι διαμαρτυρίες μερίδας συνδικαλιστών, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- έγιναν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, ούτως ώστε οι εν ενεργεία ένστολοι να μην έχουν μισθολογική απώλεια ούτε ενός ευρώ.

Τα ψέματα τελείωσαν - Όλοι στους δρόμους (αναλυτικοί πίνακες)Χθες το βράδυ, η Κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο με τίτλο: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις» που εμπεριέχει και το νέο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.