Χυδαιότητες του αντιπροέδρου και μια οφειλόμενη απάντηση

 

Ο Αντιπρόεδρος διοικητικών θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην «σκληρή» ανακοίνωση του κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Επιχειρώντας να ρίξει λάσπη και με μια ξεκάθαρα κομματικού τύπου ανακοίνωση, που όλοι οι συνάδελφοι κατανοούν την σκοπιμότητα της, προσπαθεί να διχάσει και να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» μακριά από τα μείζονα θέματα που έχουν ανοίξει για τον κλάδο μας και χωρίς ουσιαστικά να παίρνει θέση γι' αυτά.

Γνωστή η τακτική του.

Όμως η αλήθεια είναι σκληρή. Όλοι οι υγιείς συνδικαλιστές διαχρονικά, ανεξαρτήτως θέσεων, κατανοούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επείγον από το τίμιο αγώνα, όταν απειλούνται κεκτημένα της κοινωνικής ασφάλισης από δηλώσεις ή πολιτικές, ανεξάρτητα από το κόμμα ή το πρόσωπο από το οποίο εκφράζονται αυτές. Είναι αδιανόητο για τον δικό μας αξιακό κώδικα, το συνδικάτο να σιωπά βάζοντας έμμεσα πλάτη, με τέτοιου είδους  ανακοινώσεις, που αποπροσανατολίζουν από τα μείζονα ζητήματα.

Είστε ο πλέον κομματικός κ. Αντιπρόεδρε, αφού δεν κατανοείτε σκόπιμα ότι δεν γίνεται να σιωπά κανείς συνδικαλιστικά, αλλά να παίρνει άμεσα θέση, όταν ο οποιοσδήποτε προαναγγέλλει ότι όταν κυβερνήσει, ουσιαστικά θα μετατρέψει  το κοινωνικό αγαθό της ασφάλισης σε ιδιωτική επένδυση και θα εξαϋλώσει την επικουρική ασφάλιση  μέσω της ίδρυσης  επαγγελματικών  ταμείων  ως μία δήθεν «εναλλακτική» των ασφαλισμένων.

Είστε ο πλέον κομματικός εγκάθετος, αφού παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις της ομοσπονδίας μας για λειψανδρία σε όλη την Ελλάδα, εσείς υποκρίνεστε ότι δεν είναι επείγον να πάρουμε θέση και να συζητηθεί στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών η δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θα προσληφθούν νέοι αστυνομικοί, σε ενδεχόμενο που θα κυβερνήσει. Αλλά και να απαιτήσουμε με αφορμή αυτό και από τη σημερινή Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα προς μια άλλη κατεύθυνση. Απόδειξη των λεγομένων μου, συνέπεια και της πράξης σας, είναι ότι η ομοσπονδία από τις 15/09/2018, ημερομηνία των δηλώσεων στη ΔΕΘ και μέχρι σήμερα, ουδεμία θέση πήρε για το ζήτημα. Ας κρίνουν οι συνάδελφοι..

Γιατί παρά την επιμονή μου να αναγνωσθεί το 1ο θέμα,  σχετικά με τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τις προσλήψεις αστυνομικών, ως μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και του ΔΣ, εκπροσωπώντας  πάνω από χίλιους  συναδέλφους ανά την Ελλάδα που μας εμπιστευθήκαν, αντικαταστατικά παύσατε την συζήτηση στο ΔΣ και επιβάλατε σιωπητήριο, παρότι αυτό είναι αρμοδιότητα του προέδρου του Δ.Σ;(άρθρο 21ο καταστατικού). Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεστε ότι ένα μέλος της Ε.Γ. δεν μπορεί να μιλήσει στο ΔΣ για ένα μείζον ζήτημα, επειδή έστειλε εγγράφως κάποιες ώρες εκπρόθεσμα ένα θέμα και μια μέρα πριν το ΔΣ. Ας το κρίνουν και αυτό οι συνάδελφοι..

Όσο για τον απαράδεκτο λαϊκίστικο λόγο σας ότι δήθεν  εξυπηρετούμε και υπηρετούμε κόμματα σας απαντούμε ότι υπηρετούμε μόνο τον ελληνικό λαό και  το σύνταγμα της χώρας και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Κανένα μέλος μας δεν έχει κομματική ταυτότητα(εσείς άραγε;) ανεξάρτητα που υπηρετεί  και στους μόνους που απολογούμαστε είναι στους χιλιάδες συναδέλφους μας. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στη λάσπη που ρίχνετε στον ανεμιστήρα,  όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν πώς πορεύεστε και με ποιους.

Όμως όπως όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ας μάθετε και εσείς για το συνδικαλιστικό έργο μας, ενδεικτικά, με προτάσεις μας που πιέσαμε και υλοποιήθηκαν, όπως την κατάργηση του στρατωνισμού στη ΣΑΕΑ, τη θέσπιση μεταφοράς θέσης φοίτησης στα πανεπιστήμια του τόπου που εργάζονται οι ένστολοι, τη θέσπιση γραμμής ψυχολογικής στήριξης 24ωρου των συνάδελφων και των οικογενειών τους, την κατάργηση του προνομίου μετάθεσης στους υπηρετούντες στη Δ/νση  εσωτερικών υποθέσεων, τη μη καταβολή μισθίου σε ιδιώτες  για τις  υπηρεσιακές εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος κ.α. Προτάσεις  εγγράφως φέραμε και στη ΠΟΑΣΥ για περαιτέρω διεκδίκηση,  όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας στους συναδέλφους που θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες και πανελλήνιες εξετάσεις για την ΣΑΕΑ, ένα σχέδιο ολοκληρωμένο για νέο βαθμολόγιο/μισθολόγιο με άλλες παρατάξεις, τη θέσπιση ειδικής άδειας για συναδέλφους πληγέντες  από φυσικές καταστροφές, την άδεια ασθενείας τέκνου, το ζήτημα των Αρχ.(ΜΑΥ),την πρόταση για αξιολόγηση και κρίσεις αξιωματικών κλπ..  Αφού ο  Αντιπρόεδρος δεν έχει δει το έργο μας ας μπει στο site της παράταξης μας και θα βρει πολλά που θα τον βοηθήσουν..

 

Όσο για τα άλλα δυο θέματα που θέσαμε,  δηλαδή την ίδρυση παιδικών σταθμών, που για τον αντιπρόεδρο δεν είναι επείγον, (άραγε πότε θα είναι;)και το ζήτημα της ενημέρωσης για το έργο των  επιτροπών εργασίας προς το ΔΣ, για τις  οποίες από την σύσταση τους εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε λάβει γνώση, δε περιμένουμε απάντηση από αυτόν, ευτυχώς..

 

Τέλος ,οι χωρίς νόημα υπαινιγμοί για ανωνυμία της ανακοίνωσης της Δ.Ε.Κ.Α δεν πρέπει να χρήζουν περαιτέρω  ανάλυσης και σκέψης, από το αντιπρόεδρο. Οι ανακοινώσεις εκδίδονται μετά από διαβούλευση στη παράταξη μας, με πνεύμα δημοκρατίας που διαπνέει την λειτουργία της με εκφραστές τους εκλεγμένους  σε όλα τα όργανα της ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων ενώσεων.

Τελικά στην  ανακοίνωση του αντιπροέδρου ταιριάζει το ρητό του λαού μας: «άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη».

 

 

 

Μανόλης Μαργετάκης    

Εκλεγμένος στο Δ.Σ και στην Ε.Γ της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Μέλος της Δ.Ε.Κ.Α