Ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Α για τις ακροδεξιές επιθέσεις στο συλλαλητήριο της Κυριακής με τραυματίες συναδέλφους.

 

 

Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο χθεσινό συλλαλητήριο μετά από προσχεδιασμένη επίθεση σε αστυνομικούς των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ από  ακροδεξιά άτομα και υμνητές του φασισμού, που σκοπό είχαν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο και να προκαλέσουν πλήγμα στη δημοκρατία, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό  και την καταδίκη μας προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτών των επικίνδυνων ενεργειών για τη δημοκρατία αλλά και την σωματική ακεραιότητα  συνάδελφων μας, δεκάδες από τους οποίους τραυματίστηκαν και νοσηλεύθηκαν στο 401 Σ. Νοσοκομείο.

 

Καλούμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τα εθνικά θέματα για μικροπολιτική εκμετάλλευση, να κατανοήσουν την ευθύνη τους και να μην οξύνουν τα πνεύματα, γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταΐζουν το τέρας του εθνικισμού με συνέπειες παρόμοιες με εκείνες  της Κυριακής.

 

Μια εβδομάδα πέρασε από την άθλιους χαρακτηρισμούς του αρχηγού της χρυσής αυγής και υμνητή του Γκαίμπελς , για ¨σκουλήκια αστυνομικούς¨, η οποία αποτέλεσε βασικό λόγο των ακραίων επεισοδίων.

 

Καμία ανοχή στους φασίστες που χρησιμοποιώντας τον πατριωτισμό των Ελλήνων δηλητηριάζουν τη δημοκρατία ,που η ΕΛ.ΑΣ θα προασπίζει ,σε πείσμα πολλών από αυτούς τους Φυρερίσκους.

 

Εκφράζουμε την ευχή για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους αλλά και την αναγνώριση του δύσκολου έργου των συναδέλφων μας της ΥΑΤ-ΥΜΕΤ, της υπηρεσίας ασφαλείας της Βουλής και όλων των συναδέλφων από την Αττική που εργάστηκαν εκείνη την μέρα.

 

Στη Μακεδονία και στη πατρίδα μόνο καλό δεν κάνουν οι άθλιοι κύκλοι του φασισμού.

 

Υ.Γ:Η ανακοίνωση του προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ δεν περιποιεί  τιμή για το συνδικάτο μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που όλοι είδαμε μια  προσπάθεια εκτροπής με αποτέλεσμα τραυματίες συναδέλφους . Στην ανακοίνωση αυτή το Προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, καταλογίζει ευθύνες σε όλους, πολιτική και φυσική ηγεσία, επιχειρησιακούς παράγοντες, πολιτικό σύστημα, αλλά δε βρίσκει μισή κουβέντα να πει για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των χθεσινών δολοφονικών ενεργειών. Δεν άκουσαν τίποτα για τις δηλώσεις περί κρατικών σκουληκιών, δεν είδαν τα διακριτικά που έφεραν οι επιτιθέμενοι, , δεν έμαθαν τίποτα για τον ξυλοδαρμό φωτορεπόρτερ από ακροδεξιούς , δεν είδαν τίποτα σχετικά με την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στο σημείο όπου έλαβε χώρα η απόπειρα εισβολής στο Κοινοβούλιο. Και το χειρότερο, όταν οι συντονισμένες ενέργειες των συναδέλφων μας έβγαλαν τις κουκούλες και επέτρεψαν την ταυτοποίηση  μελών  ακροδεξιών φασιστικών ομάδων με ανάλογη δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βιάστηκαν να τους «ξαναφορέσουν τις κουκούλες».

 

 

                           ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

                                                               Δ.Ε.Κ.Α