Κ.Α.Α.Ν.Α.

 

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

Αγαπητή συναδέλφισσα και αγαπητέ συνάδελφε, 
Είμαστε μια νέα ομάδα αστυνομικών ηοποία απαρτίζεται από μέλη που έχουν νέες, ανανεωμένες, σύγχρονες και επίκαιρες απόψεις για τα ζητήματα της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας και που μας απασχολούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Τα μέλη μας είναι συνάδελφοι όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιών, νέοι ή παλαιότεροι στο «Σώμα», άνδρες ή γυναίκες, βαθμοφόροι ή μη, υπηρετούντες σε μάχιμες ή επιτελικές θέσεις.


Μέσα από το διάλογο, την καθημερινή ανταλλαγή απόψεων και την εξιστόρηση βιωμάτων των συναδέλφων «φθάνει στα αυτιά μας» καθημερινά κάθε λογής παράπονο των συναδέλφων. Τα ζητήματα που αναδεικνύονται από τα παραπάνω είναι πολλά και ποικίλα (π.χ. οικονομικής φύσεως, έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κακών εργασιακών συνθηκών κ.α.). Μάλιστα, μερικά εκ των ζητημάτων αυτών ανακύπτουν καθημερινά ενώ άλλα ταλαιπωρούν το συνάδελφο χρόνια τώρα. Αμφότερα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ανεξαρτήτως της χρονικής ισχύος του προβλήματος και είναι ώρα επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και δυναμισμό να επιλυθούν.
Βασιζόμενοι σε όλα τα παραπάνω, αισθανθήκαμε βαθύτατα την ανάγκη να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας για να επιτευχθεί η ανανέωση του συνδικαλισμού με την ενεργό συμμετοχή και τη δυναμική δράση ενός νέου συνδικαλιστικού κινήματος.


Όραμά μας είναι ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από κάθε είδος παθογένεια του παρελθόντος, είτε αυτή ονομάζεται «πελατειακές σχέσεις» είτε «εξωτερικοί μοχλοί πίεσης» είτε «έμμεσοι υπαινιγμοί» κ.α.
Γιατί, όραμα όλων μας είναι ένας συνδικαλισμός για τον συνάδελφο, ένας συνδικαλισμός για όλους!


Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στην κοινή μας αυτή προσπάθεια με τον τρόπο και την ένταση που εκείνος θέλει και μπορεί. Το όραμά μας είναι μεγάλο και τους χωράει όλους.


Αγαπητή συναδέλφισσα και αγαπητέ συνάδελφε, σε περιμένουμε συνοδοιπόρο στη μακρόπνοη αυτή και κοινή μας προσπάθεια.


Με εκτίμηση,
Η γραμματεία του Κ.Α.Α.Ν.Α.Μοχθείν ανάγκη τους θέλοντας ευτυχείν.

Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.

ANAKOINΩΣΕΙΣ


Κάλεσμα του Κινήματος Ανεξάρτητων Αστυνομικών Ν/Α για τις εκλογές της Ένωσης Α.Υ. Ν/Α