Ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Α για την 17 Νοέμβρη 2018

 

 

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν  κορυφαία στιγμή  στην νεότερη ελληνική ιστορία. Η μάχη του ελληνικού λαού ενάντια στη  χούντα των Συνταγματαρχών ακόμα και σήμερα εμπνέει και δείχνει τον δρόμο.

Η εξέγερση το Νοέμβρη του 73 ανήκει σε όλους τους  Έλληνες και την Ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, και τη μισαλλοδοξία.

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών , έχοντας φωτεινό παράδειγμα εκείνους τους ένστολους, που πλήρωσαν με το αίμα τους, με βασανισμούς και συλλήψεις στα χρόνια της χούντας ,αποτίει  φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους, για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης και καλούμε όλους τους συνάδελφους μας να απομονώσουν όλους αυτούς που δίχως σεβασμό σπέρνουν μίσος και παραχαράσσουν την ιστορία του λαού μας.  Εμείς οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, κομμάτι του ελληνικού λαού, αγωνιζόμαστε  να προστατεύουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις και να προασπίζουμε τα πανανθρώπινα δικαιώματα  για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη  κοινωνία.

    

 

                                                                                                              Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α