Όχι άλλη σιωπή αλλά διεκδίκηση και αγώνας!Βασικός θεσμός για την ουσιαστική λειτουργία τη Δημοκρατίας αποτελεί η ελευθερία του συνδικαλισμού.

  Τα αιτήματα των εργαζομένων θα πρέπει να προβάλλονται ισχυρά και οργανωμένα και να μεταβάλλονται σε πολύτιμη δύναμη πίεσης στην χάραξη και άσκηση της κρατικής πολιτικής.  Ο συνδικαλισμός  δηλαδή, αποτελεί τον παράγοντα που ωθεί στη σωστή λύση των πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων και εξισορροπεί τις διάφορες τάσεις και τα αντίθετα συμφέροντα.

  Στις μέρες μας όμως αποδεικνύεται πως τα παραπάνω μόνο αυτονόητα δεν είναι. Το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα μόνο ενωμένο δεν παρουσιάζεται και μάλιστα χωρίς καμία συστολή αναλώνεται σε ανούσιες αντεγκλήσεις, που σε καμία περίπτωση δεν ευνοούν τα συμφέροντα του αστυνομικού προσωπικού. 
Το συλλογικό συμφέρον δεν αποτελεί προτεραιότητα αλλά αυτό που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή και η εξυπηρέτηση μικροσυνδικαλιστικών οφελών, ενόψει του εκλογικού συνεδρίου που ακολουθεί. Όταν δε, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα, πλάθουν σκευωρίες, μύθους, μιλούν για πέμπτη φάλαγγα και δημοσιογραφικά παρεάκια. Χωρίς καμία σοβαρότητα, χωρίς κανένα διεκδικητικό συνδικαλιστικό λόγο.
Δυστυχώς το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα πορεύεται δίχως σαφές διεκδικητικό πλαίσιο ενώ φαίνεται  να συνδιαλέγεται πίσω από κλειστές κυβερνητικές πόρτες. Η Π.Ο.ΑΣ.Υ πολλές φορές μοιάζει να λειτουργεί ως παράταξη της πλειοψηφίας (Ε.Κ.Α.) και όχι ως αρωγός των συμφερόντων του Έλληνα αστυνομικού. Διακρίνεται μάλιστα από έντονη εσωστρέφεια  και αποφάσεις που αφορούν μικροπολιτικά συμφέροντα. Μάταια κάποιες πρωτοβάθμιες οργανώσεις αναδεικνύουν τα προβλήματα των αστυνομικών, αφού το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κωφεύει. Με την ανύπαρκτη και βουβή της στάση μάλιστα, περισσότερο μοιάζει να λειτουργεί ως αστυνομικός κυβερνητικός εκπρόσωπος παρά με δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. 
Ο αστυνομικός σε αυτή την  επικίνδυνη για την υγεία του περίοδο και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αντιμετωπίζει μόνος την δύσκολη καθημερινότητά του. 
Τα αιτήματα και οι προβληματισμοί του δεν μετουσιώνονται σε διεκδικήσεις και προτάσεις προκειμένου να ασκηθούν οι ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες και σε αυτό το προεδρείο έχει τεράστια ευθύνη.
Στην συνδικαλιστική σας κατρακύλα δεν θα μας βρείτε συμμέτοχους.
Στεκόμαστε απέναντι από αυτή την μεθοδευμένη τακτική και αναδεικνύουμε χωρίς φοβικά σύνδρομα,  ό,τι πέσει στην αντίληψή μας, για το συμφέρον του Έλληνα αστυνομικού. Αυτό κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Καλούμε μάλιστα όλους τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν για οτιδήποτε υπηρεσιακά στρεβλό αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που το μέλλον φαντάζει αβέβαιο, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. οφείλει οργανωμένα και ισχυρά :

- Να διεκδικήσει την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, με ότι αυτό συνεπάγεται, για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού. Χωρίς  αστερίσκους. Χωρίς διακρίσεις.

- Να μεριμνήσει έτσι ώστε η πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα, για την ασφάλεια ολόκληρου του αστυνομικού προσωπικού και ιδιαίτερα αυτών που ταξιδεύουν.

- Να διεκδικήσει άμεσα για όλους τους αστυνομικούς, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς περιστολές και εμπαιγμούς, τις κυβερνητικές υποσχέσεις δια στόματος πρωθυπουργού, που μέχρι στιγμής παραμένουν αίολες.


Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α