Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Πόθεν Εσχες: Παράταση υποβολής δηλώσεων έως 30 Απριλίου

Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2019 δίνει για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η ρύθμιση προβλέπει πως οι υπόχρεοι πρέπει να καταθέσουν τα πόθεν έσχες έως 30.4.2019 αντί 31.3.2019 που ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών κ.ά.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

 

ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ

Εισφορά αλληλεγγύης: Γλιτώνουν το «χαράτσι» στα αναδρομικά 400.000 ένστολοι

Την επόμενη βδομάδα θα κατατεθεί σχετική διάταξη

Στην εξαίρεση από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει την εξαίρεση, ενόψει και της έναρξης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα ποσά των αναδρομικών.

Η διάταξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μπει σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για τον Αιγιαλό.

Με βάση την ψήφιση από τη Βουλή των διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων εξαντλήθηκε η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων με παρακράτηση του 20% στο καταβαλλόμενο ποσό.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ