Νίκη της δημοκρατίας! Παρούσα η Δ.Ε.Κ.Α.

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Χάρη στις ενέργειες της Δ.Ε.Κ.Α και άλλων δημοκρατικών αστυνομικών , αποτράπηκαν οι μεθοδεύσεις , που θα οδηγούσαν το Σωματείο μας σε εκλογές παρωδία, με τον αποκλεισμό όλων των υποψηφιοτήτων που δεν ήταν της αρεσκείας του Προεδρείου. Οι απαξιωτικές τακτικές που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους, όπως η εν κρυπτώ διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, για την οποία τίποτα δε δημοσιοποιήθηκε , σε συνδυασμό με την "απόφαση" της για αιφνιδιαστικό κλείδωμα των υποψηφιοτήτων, αμέσως μετά, καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

 

Ενώ το προεδρείο έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και τα ενημερωτικά site, με φωτογραφίες παρέα με συγκεκριμένη μερίδα του πολιτικού συστήματος, δεν μπήκε καν στον κόπο να αναρτήσει έστω και μια φωτογραφία,  "με τα εκατοντάδες μέλη" της μέγιστης συνδικαλιστικής πράξης που αποτελεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Δε θα φτάναμε  όμως στο σημείο σήμερα να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία , εμείς κι άλλες παρατάξεις αν δεν δίναμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για διασφάλιση της νομιμότητας , και της δημοκρατίας απέναντι σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες. Από την πρώτη στιγμή, καταγγείλαμε δημόσια και εγγράφως , στο συνέδριο και την εκτελεστική Γραμματεία  της ΠΟΑΣΥ, την απαξιωτική και αντιδημοκρατική  συμπεριφορά του προεδρείου, δια του εκλεγμένου αντιπροσώπου μας στην Ομοσπονδία. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Δυστυχώς για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, ήρθαμε στην δύσκολη θέση να ασκήσουμε και ένδικα μέσα, ως έσχατο μέσο, συμμετοχής μας στην εκλογική διαδικασία. Προβήκαμε σε  εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία και επισυνάπτεται. Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα .                

Δυστυχώς γι' αυτούς, πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, και εξαναγκάστηκαν , σε μερική συμμόρφωση με το καταστατικό, αποκλειστικά και μόνο  βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο μάλιστα μέχρι και την τελευταία στιγμή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να μην γίνουν δεκτές οι υποψηφιότητες άλλων παρατάξεων.

 

 Η Δ.Ε.Κ.Α. δίνει ξανά το παρόν και στην ένωση Βορειοανατολικής Αττικής. Με τις αρχές και τις αξίες για γνήσια συνδικαλιστική δράση και αναβάθμισης του πρωτοβάθμιου σωματείου μας, νέοι οι περισσότεροι συνάδελφοι, συμμετέχουμε τελικά στην εκλογική διαδικασία. Καταφέραμε  να είμαστε παρόντες στην προάσπιση και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών της Βορειοανατολικής Αττικής. 

  Οι θέσεις μας βασίζονται στον κύριο άξονα των προτάσεων της Δ.Ε.Κ.Α., προσαρμοσμένες στις ανάγκες των Τμημάτων της Βορειοανατολικής Αττικής.

Φιλοδοξούμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση με τη στήριξή σας, στην κατεύθυνση της ανανέωσης με νέα πρόσωπα και ιδέες, που τόσο ανάγκη έχει το πρωτοβάθμιο σωματείο μας.

 Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην απραξία, τη στασιμότητα και τη λειτουργία του σωματείου ως παρακολούθημα.

  Οφείλουμε να αποκτήσουμε τη δικιά μας αυτόνομη δράση ως σωματείο στην περιοχή ευθύνης μας με καθημερινή δραστηριότητα δίπλα σε κάθε συνάδελφο και στα προβλήματά του. 

Στήριξη στη ΔΕΚΑ σημαίνει θωράκιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας, και των ανοιχτών διαδικασιών , με γνώμονα μόνο το συμφέρον του συναδέλφου.

 

 

 

 

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών