Ισχυρό ανάχωμα, στους πάσης φύσεως οδοστρωτήρες.

 
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Συνεργασία έδωσε μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με λιγοστά μέσα αλλά με περισσή αποφασιστικότητα και βούληση, ένα βροντερό παρόν, όπως αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.
Αισθανόμαστε περήφανοι για το ήθος και την εντιμότητα του αγώνα που δώσαμε αλλά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, που αποτελεί τον καρπό της σποράς προοδευτικών ανθρώπων, διαχρονικά μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, και συνέχεια του αγώνα των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού κινήματος, που μέσα σε συνθήκες παρανομίας, με μόνο όπλο τα αγνά τους  κίνητρα και το αίσθημα αυτοθυσίας, και μόνο γνώμονα,  το συμφέρον του συναδέλφου, πάλευαν με αυταπάρνηση για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και τον ανασχηματισμό του οργανισμού μας.
Η παρουσία της Αγωνιστικής Συνεργασίας, με δύο (2) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο , και δεκαεπτά (17) αντιπροσώπους στην ΠΟΑΣΥ, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο , για να θωρακίσουμε, όσα έγιναν με σκληρό αγώνα, να φέρουμε σε πέρας, όσα έφτασαν στην τελική ευθεία και δεν τελεσφόρησαν, και να παλέψουμε λυσσαλέα για να διεκδικήσουμε, όσα συνάντησαν ισχυρές αντιστάσεις από ένα πανίσχυρο σύστημα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, και της διασφάλισης της ευημερίας του σκληρά εργαζόμενου αστυνομικού.
Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας, σε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέθεσαν τη βαριά ευθύνη , της προοδευτικής εκπροσώπησης στο σωματείο μας αλλά και στους συναδέλφους μας εκείνους, που έκαναν μια διαφορετική επιλογή, δυναμώνοντας τη φωνή του συνδικάτου μας.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν έχει ανάγκη από "οδοστρωτήρες", ούτε από θεσιθήρες, αλλά από ισχυρά αναχώματα σε αντικοινωνικές πολιτικές και συντηρητικές αντιλήψεις, απέναντι σε αντεργατικές εξουσίες και κατεστημένα, που μας γυρνάνε στο πολλάκις καταδικασμένο παρελθόν. Θα εργαστούμε σκληρά με όλες μας τις δυνάμεις , ώστε στην ίδια κατεύθυνση να κινηθεί και η ΕΑΣΥΑ, στη διάρκεια της καινούριας  θητείας, με διάθεση συνεργασίας και συναινέσεων, αλλά και  χωρίς  υπαναχωρήσεις, από τους ρητά διακηρυγμένου στόχους και θέσεις μας.
Τέλος, ελπίζουμε η δύναμη της ψήφου των συναδέλφων μας, να  μην εξαργυρωθεί  για άλλη μια φορά , με μια βουλευτική υποψηφιότητα από τους γνωστούς ακομμάτιστους.
         
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ε.Κ.Α. Αθηνών: 5.228 ψήφοι και ποσοστό 82,5%
Εκλέγει 13 έδρες στο νέο Δ.Σ. και 105 αντιπροσώπους στην ΠΟΑΣΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΕΚΑ – Πρωτοβουλία Αστυνομικών): 844 ψήφοι και ποσοστό 13,2%
Εκλέγει 2 έδρες στο νέο Δ.Σ. και 17 αντιπροσώπους στην ΠΟΑΣΥ
Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. Αθηνών: 250 ψήφοι και ποσοστό 3,9%
Εκλέγει 0 έδρες στο Δ.Σ. και 5 αντιπροσώπους στην ΠΟΑΣΥ
 
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΚΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ