Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Εσένα συνάδελφε σου αρέσει;

 

Είναι από τις αμήχανες στιγμές που δε βρίσκεις λόγια για να σχολιάσεις την πιο κιτς, άθλια , κι επικίνδυνη παρέμβαση που έχει πραγματοποιήσει συνδικαλιστικός φορέας στα χρονικά, συναγωνιζόμενη μόνο την κακοστημένη  παράσταση της εκδήλωσης των Εξαρχείων, με τους ίδιους σκηνοθέτες και  πρωταγωνιστές. 

Μέσα σε δύο λεπτά το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ προσπαθεί να περάσει την εικόνα γενικευμένης ανομίας (σε συνέργεια άραγε με ποιους;), να ενεργοποιήσει ταπεινά αντανακλαστικά, να αφήσει αισχρά υπονοούμενα περί σκόπιμης  ανοχής στην ανομία,  αποδομώντας το θεσμό το κύρος του οποίου, με αγώνα,  προσπαθούμε να διατηρήσουμε  ψηλά, οι περισσότεροι αστυνομικοί , να στοχοποιήσει  τον απλό δημοσιογράφο, και συλλήβδην όλους τους δικαστές και φυσικά να ρίξει στα τάρταρα κάθε επίπεδο αισθητικής. Οι εμπνευστές αυτού του κατάπτυστου για την ιστορία της Π.Ο.ΑΣ.Υ βίντεο επενδύουν ως τελευταίας κοπής πολιτικάντηδες, σε ένα κλίμα γενικευμένης ανομίας, αντί να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντα τους  αποτελεσματικά.  

Δε θα κάνουμε το λάθος να  αντιπαρατεθούμε με αυτούς τους κυρίους πάνω στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Στη χώρα μας ευτυχώς υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει , σε πείσμα ορισμένων διακριτότητα των εξουσιών.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              #DENMASARESEI

 

 

 

 

                                                                                                                                               Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α

                                                                                                                              ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

bloko.gr: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΠΟΑΣΥ

Επικίνδυνη και στρεβλή η δίωξη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Π.Ο.ΑΣ.Υ

 

 

 

Η διεκδίκηση, η ωριμότητα, η κοινωνική αποδοχή και η συνεχής αναζήτηση του βέλτιστου τρόπου υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, πρέπει να αποτελούν για κάθε συνδικαλιστή και ακόμη περισσότερο για κάθε ένστολο συνδικαλιστή τους φάρους της συνδικαλιστικής δράσης. Ως μειοψηφική παράταξη, τόσο στο Δ.Σ της Ε.ΑΣ.Υ.Α όσο και στην Ε.Γ και Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαφωνήσει ανοιχτά, έχουμε συγκρουστεί μέσα στα όρια της συνδικαλιστικής ζύμωσης με τα προεδρεία και τις πλειοψηφούσες παρατάξεις, αλλά και συμπορευτεί ακόμη περισσότερες φορές κάτω από τη συλλογική ομπρέλα των σωματείων μας.

Με βάση τον ιστορικό χρόνο, η αστυνομική συνδικαλιστική δράση είναι πρόσφατο δημοκρατικό κεκτημένο που χρήζει ενίσχυσης και όχι οπισθοδρόμησης.

Το Αρχηγείο επέλεξε να εμπλακεί στη συνδικαλιστική δράση με διαδικασίες που είμαστε βέβαιοι ότι δεν προσφέρουν στην ωρίμανση του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε του Οργανισμού τον οποίο υπηρετούμε.

Δηλώνουμε πως οι πρακτικές αυτές, μας βρίσκουν όλους μαζί συσπειρωμένους και καλούμε τη Φυσική Ηγεσία να υπαναχωρήσει από μια στρεβλή αντίληψη αντιμετώπισης τέτοιου είδους ζητημάτων που οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς.

 

 

 

 

                     Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α

             ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ