ΕΝΑ-ΔΕΚΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ: Εκλογές βορειοανατολικής Αττικής, να τηρηθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές ,πέραν της νομιμότητας, αυτών που κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποίησαν εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, χωρίς να ενημερωθούν καν τα μέλη της βορειοανατολικής Αττικής, χωρίς να ανακοινωθούν και να αναρτηθούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι ημερομηνίες της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να λάβουν γνώση και να μπορέσουν να παραστούν όλοι οι συνάδελφοι, όπως προβλέπεται σε ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα.
Παίρνοντας απόφαση για εκλογές, τόπους διεξαγωγής, ημερομηνίες κ.λ.π. σε μια «κρυφή» Γενική Συνέλευση, χωρίς να τηρηθούν ημερομηνίες, αμαρτίες, ανακοινώσεις, αποκλείοντας στην ουσία τη φωνή των συναδέλφων που υπηρετούν στην βορειοανατολική Αττική, κατά παράβαση του καταστατικού και του συνδικαλιστικού νόμου, στερώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Όχι μόνο θα καταγγείλουμε αλλά θα υποστηρίξουμε τους συναδέλφους, όλες τις υγιείς φωνές των μελών της βορειοανατολικής Αττικής, με κάθε νόμιμο τρόπο ,αλλά και συνδικαλιστικά, προκειμένου να ανατρέψουν τέτοιες πρακτικές που υποτιμούν και ντροπιάζουν τον Έλληνα Αστυνομικό.
Στην αποστολή του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., πρωταρχική υποχρέωση είναι η προστασία του Δημοκρατικού πολιτεύματος και η πιστή εφαρμογή του Συντάγματος που προβλέπει και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Σώματος, έχει πρωταρχικά την ιδιότητα του αστυνομικού 24 ώρες το 24ωρο ,και παράλληλα τη συνδικαλιστική. Άρα έχει εκ του νόμου υποχρέωση να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους και να προστατεύει το Δημοκρατικό πολίτευμα. Κάθε εκ προθέσεως παραβίαση των παραπάνω συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα και εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία ως Οργανισμό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται ειδικά για τον Έλληνα Αστυνομικό που έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση λόγω της ιδιότητας του να εφαρμόζει τους νόμους, και ακόμη και η αμέλεια τιμωρεί αυτόν, σαν να τέλεσε την πράξη με πρόθεση.
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι πρακτικές που μας εκθέτουν όλους ως συνδικαλιστές, αλλά και ως Έλληνες Αστυνομικούς. Όσοι παρανομούν και λειτουργούν αντιδημοκρατικά θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα και τη Δημοκρατία.