Η συντήρηση ενίοτε σαπίζει κ. Χρυσοχοΐδη.

Posted by DEKA on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020

 

 

Η πρόταση για κατάργηση της ακαδημαϊκής φοίτησης στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, βρίσκει τους δόκιμους, τους υποψήφιους, εμάς τους αστυνομικούς, το συνδικαλιστικό κίνημα, την κοινωνία, αιφνιδιασμένους και βαθιά απογοητευμένους.

 

Η ΔΕΚΑ πρωτοστάτησε, στην απαίτηση μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος των αστυνομικών σχολών με σταχυολογημένες προτάσεις από την αρχή της δράσης της στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Η υιοθέτηση της ακαδημαϊκής φοίτησης το 2016 ήταν μια δικαίωση, μιας εκ των προτάσεων μας, αλλά και συνολικής συνδικαλιστικής απαίτησης, ανοίγοντας ένα δρόμο και δείχνοντας μια κατεύθυνση. Δε θα επιχειρηματολογήσουμε εκ νέου για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη της ακαδημαϊκής φοίτησης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, όπως η επιστημονική κοινότητα τα έχει περιγράψει, η αστυνομική οικογένεια έχει αντιληφθεί και η κοινωνία αναμένει να καρπωθεί μέσω της καλλιέργειας καλών σχέσεων και εμπιστοσύνης. Ούτε θα αναλύσουμε το αρνητικό και αντιπαραγωγικό περιβάλλον του στρατωνισμού.

 

Θα θυμίσουμε όμως σε όλους, στους εισηγητές αλλά ιδιαιτέρως στον κ. Χρυσοχοΐδη, καθώς η εμπειρία μας λέει ότι λειτουργεί ως επισπεύδον της συγκεκριμένης πρότασης, ότι λίγο πριν το 1981 ¨κάποιοι¨ εισηγούνταν να συνεχιστεί ο στρατωνισμός των αστυνομικών στα Α.Τ, ευτυχώς προχωρήσαμε..

Το 1988 εκδηλώνεται αυθόρμητη αντίδραση για το στρατωνισμό στις σχολές Αρχιφυλάκων, ευτυχώς προχωρήσαμε..

Το 1995 υιοθετήθηκε το αίτημα, ενός εμπνευσμένου συνδικαλιστικού κινήματος που έβλεπε μπροστά, για εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, παρά τις όποιες αρνητικές ¨εισηγήσεις¨, ευτυχώς προχωρήσαμε..

Σήμερα ο στόχος είναι η ανωτατοποίηση των σχολών που σαφώς περνά ,εκτός των άλλων ,μέσα από την ακαδημαϊκή φοίτηση, τη σύνδεση με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, μια Ακαδημία Αστυνομικών σπουδών με μέλη ΔΕΠ και Πρυτανεία.

 

Η συντήρηση ενίοτε σαπίζει κ. Υπουργέ. Θα παλέψουμε ώστε το 2020 να μη γυρίσουμε πίσω .Γι' αυτό και η ΔΕΚΑ με τη στήριξη των Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, όπως διαβάσαμε στην κοινή ανακοίνωση τους, σε περίπτωση οπισθοδρόμησης θα δομήσει το αναγκαίο προοδευτικό μέτωπο ,μαζί με τους δοκίμους, τους υποψήφιους, τους γονείς τους, την κοινωνία ,ώστε να προχωρήσουμε ξανά.

 

 

 

 

Η  Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών