Παράταση χορήγησης Βραχείας άδειας ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Posted by DEKA on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


 Οι απαιτήσεις ως προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένες δεδομένο ότι τα μέτρα ασφαλείας και οι αρμοδιότητες έχουν πολλαπλασιασθεί. 


 Όπως κάθε χρόνο τελευταίες μέρες του έτους, υπάρχει πλεόνασμα ημερών της βραχείας άδειας για το Αστυνομικό Προσωπικό, (που συνήθως δίνεται παράταση μετά της 26 Δεκεμβρίου κάθε έτους) και έτσι η Ε.ΑΣ.Υ.Αθηνών προχώρησε σε αίτημα με την οποία ζητά να ισχύσει η παράταση της χορήγησης βραχείας άδειας και για φέτος. 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α.


Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο το αστυνομικό προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας λόγω των μέτρων εορτασμού του Πολυτεχνείου ταυτόχρονα με τις επισκέψεις ξένων επισήμων, ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί με τις εκδηλώσεις μνήμης του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου Αλέξη. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις καθημερινές αυξημένες υποχρεώσεις της αστυνομίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και τις προγραμματισμένες άδειες των εορτών των Χριστουγέννων θα προκαλέσουν την γνωστή δυσλειτουργία στη χορήγηση του υπολοίπου βραχείας άδειας του αστυνομικού προσωπικού.
 
    Η Ένωση Αθηνών θεωρεί σκόπιμο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Ομοσπονδία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ώστε να εκδοθεί η αναγκαία διαταγή από το Αρχηγείο για παράταση χορήγησης των βραχειών αδειών, έτσι ώστε αφενός να μην χαθούν και αφετέρου να μπορέσουν οι συνάδελφοί μας ανεμπόδιστα να πραγματοποιήσουν τον οικογενειακό τους σχεδιασμό χωρίς υπηρεσιακές δυσλειτουργίες.

                                                         Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
       
       ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                        ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Categories: ,