Δίπλα στους γιατρούς και υγειονομικούς, δίπλα στους αστυνομικούς!


Το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ εξέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.(18/03/2021,αρ.πρωτ:200/2/196α ). Αφορμή στάθηκε η αφίσα για το συλλαλητήριο των Νοσοκομειακών γιατρών  της Τετάρτης 17-3-2021.

Αποτελεί  πεποίθηση μας ότι το περιεχόμενο της αφίσας δεν στοχοποιεί τους αστυνομικούς συλλήβδην ως εργαζόμενους αλλά περνάει το μήνυμα ότι η πολιτική μας ηγεσία και κατ' επέκταση η κυβέρνηση έχουν φέρει τον αστυνομικό απέναντι στην κοινωνία και με τις πολιτικές τους στοχοποιούν τον Έλληνα αστυνομικό, κάτι το οποίο έχουμε στηλιτεύσει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Ο διχαστικός τρόπος  και το διδακτικό ύφος της επιστολής προς τους ήρωες νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας, μας βρίσκουν κατηγορηματικά  αντίθετους. Οι γιατροί σε συνθήκες ασφυξίας διεκδικούν υγεία για το λαό με αιτήματα, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, επίταξη του ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού κ.α

Η ΠΟΑΣΥ όφειλε να εγκαλέσει την Κυβέρνηση και να οργανώσει κινητοποιήσεις ενάντια στην εργαλειοποίηση μας σε ρόλο τιμωρού του λαού που μας υποχρεώνει, μεταξύ άλλων να επιβάλουμε πρόστιμα σωρηδόν, αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία για τον πραγματικό μας ρόλο που είναι η δίωξη του εγκλήματος, για να καλύψει τις τρομερές ανεπάρκειες στη διαχείριση της πανδημίας σε μια στιγμή που πεθαίνουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής.

Δε θα «ξεπλύνουμε» τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Δε θα διαρρήξουμε την ανάπτυξη αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζομένους, τη συμπαράσταση στους αγώνες τους , την προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία κάθε εργαζόμενου από τις παραβιάσεις των νόμων από μέρους της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ (άρθρο 2 καταστατικού μας).

Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας  και στεκόμαστε  στο ύψος του θεσμικού μας ρόλου. Με τέτοιες ανακοινώσεις απομονωνόμαστε από την κοινωνία  και στοχοποιούμαστε περαιτέρω.

Παραμένουμε δίπλα στους εργαζόμενους γιατρούς και υγειονομικούς, δίπλα στους εργαζόμενους αστυνομικούς, σε όσους μάχονται καθημερινά για να παραμείνει  η κοινωνία όρθια.

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ