Όχι στην αντιδημοκρατική εκτροπή!

 

Η κυβέρνηση με ένα άνευ προηγούμενου αντιδημοκρατικό ατόπημα, που αγγίζει τα όρια  θεσμικής εκτροπής,  φέρνει στη βουλή για ψήφιση τροπολογία που βάζει  ταφόπλακα στο δημοκρατικό  συνδικαλισμό στην αστυνομία,  σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης, χωρίς καμία διαβούλευση με φορείς και κόμματα.

Ουσιαστικά καταργεί την απλή αναλογική στις εκλογές των σωματείων αλλά και στην ομοσπονδία που είναι προγραμματισμένες σε μια εβδομάδα!

Με το ενιαίο ψηφοδέλτιο επιφέρει το θάνατο του πλουραλισμού, καταργεί αντιδημοκρατικά τη διαφορετική άποψη και καταργεί τη λογοδοσία στα σωματεία μας πλήττοντας  τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργιάς τους.

Ξεκάθαρα  η κυβέρνηση με αυτή την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τροπολογία παραβιάζει ευθέως τη συλλογική αυτονομία των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ομοσπονδίας στα χώρο των σωμάτων ασφάλειας και παραβιάζει όχι μόνο το δικαίωμα στο συνδικαλισμό αλλά και το ίδιο το πνεύμα του Συντάγματος.

Η συμπαιγνία μερίδας συνδικαλιστικών με την κυβέρνηση της Ν.Δ αποδεικνύεται με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο και τους καλούμε να αναλογιστούν την καταστροφική τους επιλογή, για το μέλλον του αστυνομικού συνδικαλισμού και την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην αστυνομία.

Όλα τα κόμματα και οι θεσμικοί φορείς του συνδικαλισμού στη χώρα οφείλουν να σταθούν απέναντι και να πάρουν θέση ενάντια σε αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική.

Κανένας/μια  Συνάδελφος/ισσα να μη δεχτεί να πνιγεί η φωνή του/της!

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την "πραξικοπηματική" για την δημοκρατική αντιπροσώπευση τροπολογία!

 

Η

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ