Προς κατάρρευση τα υποστελεχωμένα γραφεία διαβατηρίων και ταυτοτήτων
Τα Γραφεία Διαβατηρίων, ανήκουν στα Επιτελεία των Αστυνομικών Διευθύνσεων και αποτελούν υπηρεσία που εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες. Δυστυχώς τα Γραφεία Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ακολουθούν την αρνητική πορεία των αστυνομικών τμημάτων της. Αυτή της μεθοδευμένης απαξίωσής τους. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη έλλειψη  προσωπικού, με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο από τις φιλότιμες προσπάθειες των εναπομείναντων αστυνομικών. Να σημειωθεί ότι στα έξι σημεία υποδοχής  δικαιολογητικών (Μεταξουργείο,Παγκράτι,Φάληρο,Καλλιθέα,Ζωγράφου,Πατήσια) του  Γραφείου Διαβατηρίων της Δ.Αθηνών, εν μέσω πανδημίας για το 2021, έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για διαβατήριο περίπου 36.000 πολίτες, ενώ υπηρεσίες τέτοιου τύπου, αποτελούν "το πρόσωπο" της αστυνομίας.

          Ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στον προγραμματισμό των ραντεβού, γεγονός που απασχόλησε στο παρελθόν την ηγεσία και για το οποίο εκδόθηκαν σχετικές διαταγές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το κεντρικό σημείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών που λειτουργεί πρωί και απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή και είναι επιφορτισμένο, συν τοις άλλης, με τη παραλαβή των επειγόντων αιτημάτων από όλη την επικράτεια, αλλά και με την κατ΄ οίκον εξυπηρέτηση πολιτών που αδυνατούν να προσέλθουν, πολλές φορές λειτουργεί με έναν αστυνομικό στην βάρδια.

          Τα ζητήματα αυτά αν και έχουν τεθεί υπόψη της διοίκησης του Γραφείου Διαβατηρίων αλλά και της Διεύθυνσης Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφάλειας /Α.Ε.Α. δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών κάτι που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της συστηματικής απαξίωσης που συντελείται, ενώ  αυτός  που ζημιώνεται τελικά είναι ο πολίτης. Σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των γραφείων ταυτοτήτων και των Α.Τ- Τ.Α με ευθύνη του υπουργείου,  δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε άλλο συμπέρασμα εκτός από το ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση των λειτουργιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

          Η Δ.Ε.Κ.Α. καλεί την πολιτική ηγεσία και τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να εξετάσουν το ζήτημα και να ενισχυθούν άμεσα τα γραφεία διαβατηρίων αλλά και των γραφείων ταυτοτήτων αφού αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με γεγονότα που προσβάλλουν το κύρος του Σώματος.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                    Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών


Ιστοσελίδα: www.dekapolice.gr