Όχι άλλος συμβιβασμός, η αντίδραση σου είναι ο μόνος δρόμος

Τα τελευταία χρόνια η Π.Ο.ΑΣ.Υ δυστυχώς συνεχίζει να απαξιώνεται, κινούμενη σε ένα συνδικαλιστικό κατήφορο και μια ανεπίτρεπτη οπισθοχώρηση από τις πάγιες διεκδικήσεις του κλάδου μας. Οι χιλιάδες αστυνομικοί εδώ και χρόνια έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο συνδικαλισμό υπογραμμίζοντας ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και δεν εκπληρώνει το ρόλο του. Η αγωνιστική διεκδίκηση και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων έχουν καταργηθεί και αντ' αυτού  με ένα  σχέδιο πλήρους ταύτισης με την κυβέρνηση, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που στοχοποιούν τον κλάδο και δεν αναγνωρίζουν το δύσκολο έργο του Έλληνα αστυνομικού. Η Π.Ο.ΑΣ.Υ, με αυτούς τους συσχετισμούς στο εσωτερικό της, αντί να οργανώνει, να ενώνει και να παλεύει  για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην αστυνομία, βάζει πλάτη στις κυβερνητικές επιλογές που πλήττουν το σώμα, ενώ ταυτόχρονα δεν τολμά να υπερψηφίσει έστω και μία ουσιαστική διαμαρτυρία για τις χρόνιες διεκδικήσεις του κλάδου μας(οικονομικές, θεσμικές, κοινωνικές). Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στη πιο ακραία του έκφανση έχει μετατρέψει την ΠΟΑΣΥ σε ένα ανούσιο συνδικαλιστικό όργανο, με διαδικαστικό χαρακτήρα και τελικά, κατώτερο των περιστάσεων.

Ο συμβιβασμός τους, στα «όρια παρεξηγήσεως» όπως οι ίδιοι ομολογούν, αναδείχθηκε με τον πλέον απόλυτο τρόπο για μία ακόμη χρονιά, αφού αρνήθηκαν να οργανωθεί μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 85η Δ.Ε.Θ με πρόσχημα την πανδημία και αρκέστηκαν σε αναποτελεσματικές συνεντεύξεις τύπου.

Αυτός ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας  αποτυπώθηκε απόλυτα στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο πριν τη ΔΕΘ στις 31/08/2021. Συγκεκριμένα, το μέλος της παράταξης μας στο Δ.Σ  Μάνος Μαργετάκης κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση για πανελλαδική κινητοποίηση που οφείλαμε να οργανώσουμε, με μέτρα προστασίας, ως το μόνο μέσο πίεσης προς κάθε κυβέρνηση, ώστε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά μας, προασπίζοντας το γνήσιο ρόλο του συνδικαλισμού και βγαίνοντας μπροστά για τα συμφέροντα των χιλιάδων αστυνομικών που μας ψήφισαν αλλά και της χειμαζόμενης κοινωνίας. Όλα τα μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δ.Σ συντάχθηκαν με την πρόταση της Δ.Ε.Κ.Α  αλλά δυστυχώς η παράταξη της πλειοψηφίας την καταψήφισε, θάβοντας ουσιαστικά τον μόνο δρόμο για την  επίλυση των προβλημάτων μας στην αστυνομία.

Συναδέλφισσα/ε βγάλε τα συμπεράσματα σου και απεγκλωβίσου από αυτές τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που σαμποτάρουν τον αναγκαίο αγώνα για την καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών μας και για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Αποτελεί ντροπή η σχεδιασμένη αδράνεια του προεδρείου Π.Ο.ΑΣ.Υ έναντι της Κυβέρνησης και ειδικότερα απέναντι:

·        στο άθλιο επίπεδο των μισθών μας που τα μνημόνια εδώ και 10 χρόνια πετσόκοψαν και σήμερα  θα μειωθούν κι άλλο από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τα χαράτσια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στα ενοίκια.

·        στην απαράδεκτη έμμεση μείωση μισθού, από το κόστος που καταβάλλουν κάθε εβδομάδα για τα διαγνωστικά τεστ, οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί.

·        στη δυσβάσταχτη καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ την  ίδια στιγμή  η κυβέρνηση καταργεί φόρους εκατομμυρίων ευρώ από τους ολιγάρχες και τις επιχειρήσεις με τεράστια κέρδη.

·        στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων μας, αφού  χαρίζονται τα αποθεματικά σε ιδιώτες που θα τα τζογάρουν, κινδυνεύοντας να πάρουμε αέρα κοπανιστό, οι νυν  και μελλοντικοί συνταξιούχοι, αντίστοιχο με το στραπάτσο του χρηματιστηρίου το 1999 που χάθηκαν οι αποταμιεύσεις χιλιάδων Ελλήνων.

·        στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών, την υπερεργασία, τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, την πενιχρή βραδινή και πενθήμερη αποζημίωση

·        στην ανοχή στους διορισμούς  χιλιάδων αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων, με σκοπό την περαιτέρω μισθολογική υποβάθμιση των αστυνομικών

·        στη μη αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας

·        στο άδικο μισθολόγιο, που τα τελευταία χρόνια ξεχάστηκε εμφατικά

·        στο μη προγραμματισμό της υπηρεσίας και τη μη αναγνώριση της ανάγκης να μειωθεί ο  χρόνος εργασίας από 40 σε 35 ώρες

·        στην ελλιπή υγειονομική μας περίθαλψη

·        στη χρησιμοποίηση  μας από την κυβέρνηση κυρίως για την αποτροπή λαϊκών διεκδικήσεων και όχι την πρόληψη του εγκλήματος στις λαϊκές γειτονιές

·        στη  πλήρη έλλειψη εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα

·        στη παρωχημένη λειτουργία της αστυνομίας με όρους άλλων εποχών, με χιλιάδες στόχους να φυλάμε ακίνητοι, με πάρεργα και δουλειά χωρίς κίνητρο και ενδιαφέρον

·        στην υποβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσιών προς τον πολίτη με ευθύνη του στρατικοποιημένου μοντέλου αστυνόμευσης

·        στο άδικο βαθμολόγιο

·        στον εγκλωβισμό στην Αττική, χωρίς  προοπτική μετάθεσης στο τόπο συμφερόντων μας

Συναδέλφισσα/ε, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται, οι εργασιακές μας συνθήκες συνεχώς χειροτερεύουν και οι μισθοί μας είναι πείνας.

 Όχι άλλος συμβιβασμός . Η αντίδραση  σου είναι ο μόνος δρόμος για να πάμε μπροστά απέναντι σε όσους σε θεωρούν δεδομένο.

Στη ΔΕΚΑ γινόμαστε συνεχώς πιο δυνατοί, μόνο μαζί όμως μπορούμε να κερδίσουμε τις δύσκολες μάχες. Σε χρειαζόμαστε δίπλα μας για ένα καλύτερο μέλλον στην εργασία μας και ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τις οικογένειες μας. Ενημερώσου και ακολούθησε τις δράσεις μας.

https://www.dekapolice.gr/

https://www.facebook.com/policedeka

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ