Ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Α για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973 αποτελούν  σταθμό και ορόσημο για τη νεότερη Ελληνική ιστορία. Η μάχη του Ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών εμπνέει και σήμερα δείχνοντας το δρόμο για πραγματική δημοκρατία, ίση πρόσβαση στη γνώση και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Η κληρονομιά του Πολυτεχνείου εμπνέει όλους τους Έλληνες στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, τη φτώχεια και τον αυταρχισμό.

 

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τους ενστόλους που πλήρωσαν με αίμα, με βασανισμούς και συλλήψεις στα χρόνια της χούντας, αποτίει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης.

 

  • Καλούμε τους συναδέλφους μας να απομονώσουν όλους αυτούς, που δίχως σεβασμό, σπέρνουν μίσος και παραχαράσσουν την ιστορία του λαού μας.
  • Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πάψει να χρησιμοποιεί τους Έλληνες αστυνομικούς ως εργαλεία επιβολής αντιδημοκρατικών  αποφάσεων. Της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων  σε όλη τη χώρα για τέσσερεις ημέρες, έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή με  διαβούλευση όλων των φορέων, κομμάτων και ανώτατων συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να μην αφήνονται στίγματα στην αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας και κοινωνίας.

Είναι απορίας άξιο γιατί διατάσσονται 5.500 αστυνομικοί  της Αττικής αλλά και δυνάμεις από την επαρχία να τηρήσουν τα μέτρα τάξης και ασφάλειας  σε μια πορεία που λόγω πανδημίας δε θα πραγματοποιηθεί!

 Οι συνάδελφοι μας, κατά παρέκκλιση  κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου, καλούνται μέσω μιας επιφυλακής-φασόν να συγκεντρωθούν σε συνθήκες συγχρωτισμού, στο κέντρο της Αθήνας και στις υπηρεσίες, ενώ ο βασικός κανόνας  είναι να μη συγκεντρωνόμαστε ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό δείχνει ότι τελικά δεν απασχολεί την κυβέρνηση η διασπορά, τουλάχιστον για τους  αστυνομικούς. Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα σε συναδέλφους  ανέρχονται σε 700, με κάποιους να δίνουν τη μάχη της ζωής στις ελάχιστες  ΜΕΘ. 

 

  • Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κατάσταση που προέκυψε, με χιλιάδες αστυνομικούς  να είναι έρμαιο μιας πρωτόγνωρης εργασιακής ομηρείας, αφού μέχρι αργά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου δεν έχουν ενημερωθεί πού και πότε θα εκτελέσουν υπηρεσία την 17η Νοεμβρίου!  Άραγε, οι ανώτατοι αξιωματικοί και η πολιτική ηγεσία, που  δίνουν αυτές τις εντολές καθήμενοι στα αποστειρωμένα γραφεία τους, θα περάσουνε μια βόλτα από́ τους δρόμους της Αθήνας και τις υπηρεσίες να ακούσουν τι λέει το προσωπικό́;

 

Ας αντιληφθούν επιτέλους  ότι οι  αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι σε επικίνδυνες συνθήκες και όχι ρομποτάκια!

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι  αποτελούμε  κομμάτι του Ελληνικού λαού, στο όνομα του οποίου, εργαζόμαστε καθημερινά για την προστασία του και για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

 

 

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών