ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάστηκαν τα νεα ημιθωρακισμένα οχήματα της ΕΛ. ΑΣ. - Θα διατεθούν για τις ανάγκες των Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ.

Posted by DEKA on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2016, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσιάστηκαν τα ειδικού τύπου - ημιθωρακισμένα οχήματα, με τα οποία εφοδιάστηκε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία.
Πρόκειται για 25 οχήματα (τύπου τζίπ) από τα οποία 19 κατανέμονται στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διατεθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).
Δεκαέξι από τα οχήματα αυτά, στελεχωμένα με εκπαιδευμένο προσωπικό, θα ενισχύσουν σημαντικά την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας. Σημειώνεται ότι τα οχήματα αποτελούν δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο ( EULEX KOSSOVO ).
Τη παρουσίαση των οχημάτων πραγματοποίησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Με χαρά σήμερα ξεκινά η δραστηριότητα των νέων ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., δηλαδή των Μονάδων εκείνων που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του σκληρού εγκλήματος ή του εγκλήματος από το οποίο κινδυνεύει περισσότερο η κοινωνία μας. Βρήκαμε τα οχήματα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιούντο -ήταν στο Τελωνείο- και αξιοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Εκπαιδεύτηκε προσωπικό ή μετακινήθηκε από άλλες Υπηρεσίες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στον έλεγχο δύσκολων περιοχών.
Περιοχών με αρκετά μεγάλη παραβατικότητα, όπως είναι η Δυτική Αττική. Εκεί προσανατολίζονται αυτές οι Ομάδες. Με αυτό τον σύγχρονο εξοπλισμό πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. 


http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp003.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp001.jpg
Καλή δύναμη θέλω να ευχηθώ στους αστυνομικούς οι οποίοι από σήμερα στελεχώνουν αυτές τις ομάδες και ξεκινούν την αποστολή σε αυτές τις δύσκολες περιοχές.
Είναι η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που είχε αναγγελθεί. Είχε αναγγελθεί ότι θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής και βλέπετε σήμερα ότι δεν λέμε λόγια του αέρα.
Σήμερα υλοποιείται αυτή η υπόσχεση και βέβαια η προσπάθεια αυτή δεν είναι προσπάθεια μιας ημέρας. Είναι προσπάθεια που θα διαρκέσει, θα έχει βάθος χρόνου. Και εύχομαι στην Ελληνική Αστυνομία, στα πληρώματα αυτών των αυτοκινήτων, καλή δύναμη και να εκτελέσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Έχω την χαρά και την τιμή να τοποθετηθώ και να δηλώσω ότι το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται, έτσι ώστε να γίνει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp012.jpg
Είναι γνωστό σε όλους ότι το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι σφιχτό, δημιουργεί δύσκολες συνθήκες, παρόλα αυτά νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε κατορθώσει και να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και να διεκδικούμε χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου και γενικότερα του εξοπλισμού του Σώματος.
Σήμερα όμως είναι κάτι διαφορετικό. Αξιοποιήθηκε από το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μία δωρεά από την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο και έχουμε στην διάθεση μας (25) ημιθωρακισμένα τζιπ, το οποία, όπως βλέπετε, στελεχώνονται από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ δημόσια, τους άνδρες, που συμμετέχουν σε αυτές τις Ομάδες, που ως γνωστό αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα και μάλιστα χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Αστυνομίας, με θεαματικά αποτελέσματα, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά διαχρονικά, από την ημέρα που συστήθηκαν μέχρι σήμερα.
Αυτή λοιπόν την προσπάθεια θέλουμε να στηρίξουμε μέσω αυτών των συγκεκριμένων οχημάτων. Υπήρξε μία δέσμευση του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία πάντα βέβαια με την Φυσική Ηγεσία, για περισσότερη και εντονότερη αστυνόμευση σε περιοχές που έχουμε παρουσία, θα έλεγα, περισσότερης παραβατικότητας και εγκληματικότητας, σημεία που μας δυσκολεύουν, σημεία τα οποία απαιτούν περισσότερη προσοχή από την πλευρά μας.
Μιλώ περισσότερο για περιοχές της Δυτικής Αττικής και με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, που έχει εκπονηθεί από την πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αρκετές από αυτές τις ομάδες θα διατεθούν για την αστυνόμευση των συγκεκριμένων περιοχών.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp011.jpg
Παράλληλα, όμως, το επιχειρησιακό σχέδιο και η κατανομή αυτών των οχημάτων θα στηρίξουν και την Ε.Κ.Α.Μ., αλλά και την προσπάθεια που γίνεται από την Ειδική Ομάδα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Κρήτης και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης βάζοντας έτσι ως πρώτο και κυρίαρχο μέλημα να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αποστολή μας, σε όλη την επικράτεια.
Δεν θα φτάναμε εδώ, αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που πήραν αυτά τα αυτοκίνητα και τα μεταμόρφωσαν, για να είναι κατάλληλα προς επιχείρηση. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια και τον κ. Μπαμπίλη και τον κ. Σκανδάλη, αλλά και τον κ. Κωτσάκη, οι οποίοι είχαν την πρώτη ευθύνη μετά την εντολή που δόθηκε από τον Αρχηγό, τον Αντιστράτηγο κ. Τσουβάλα.
Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλα τα πληρώματα, σε όλες τις ομάδες, να είναι γεροί δυνατοί και αποτελεσματικοί. Γνωρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία και τους τιμά και τους εμπιστεύεται.
Είναι στο χέρι μας, είναι στο χέρι τους, να τους επαληθεύσουμε και να τους κάνουμε να έρθουν ακόμα πιο κοντά μας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, παρά να ευχηθώ να έρθει κάποια στιγμή, που η Πολιτεία, ξεπερνώντας, τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται, να αποδώσει στους ένστολους αυτά που τους οφείλει ».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
« Όταν η Πολιτική Ηγεσία επιβεβαιώνει με αυτόν τον ρητό, κατηγορηματικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός, οι Στρατηγοί, όλα τα στελέχη του Αρχηγείου κατ’ ελάχιστο πρέπει να νιώθουν περήφανοι και απόλυτα ικανοποιημένοι.
Σήμερα, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω, παρατηρούμε μια μορφή σύγχρονης Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιρετικά εκπαιδευμένης, καλά στελεχωμένης, από ανθρώπους που έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αυταπάρνησης στην εκτέλεση του καθήκοντος. Σήμερα, καταλαβαίνω γιατί και ο υπεύθυνος Ασφάλειας του Προέδρου της Αμερικής, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, μου ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι μία από τις καλύτερες Αστυνομίες που συνεργάστηκαν τα οκτώ χρόνια της προεδρίας του Πρόεδρου Ομπάμα στα ταξίδια του, ανά τον κόσμο.
Η Ελληνική Αστυνομία είναι ισχυρή, αποτελεσματική, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης. Οι συνάδελφοί μου, που είναι δίπλα μου, είναι αυτοί που πραγματικά απογειώνουν στα χέρια τους το μέχρι σήμερα φτωχό υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σήμερα πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα που βλέπετε, είναι ιδιαίτερη η βοήθεια που θα παράσχουν στην προσπάθεια τους για την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Υποσχεθήκαμε το τελευταίο εξάμηνο ότι θα βοηθήσουμε τη Δυτική Αττική, επειδή θεωρούμε ότι ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο κομμάτι παραγωγής και συμμετοχής στην εγκληματική δραστηριότητα της Αττικής. Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι αυτό το ενδιαφέρον δεν ήταν θεωρητικό.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp006.jpg
Ο ισχυρός επιχειρησιακός βραχίονας της Ελληνικής Αστυνομίας, που ακούει στο όνομα Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας είναι ότι καλύτερο και αποτελεσματικότερο έχει η Ελληνική Αστυνομία σήμερα στη διάθεσή της, για την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.
Έρχομαι από μία περιοδεία στην Ελλάδα, στη Δυτική Ελλάδα και στη Στερεά. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι τοπικές κοινωνίες είναι απόλυτα ικανοποιημένες από την Ελληνική Αστυνομία. Μετέφερα και εκδήλωσα την απόλυτη ευαρέσκεια, συλλογικά της Φυσικής και της Πολιτικής Ηγεσίας, για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει η Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp008.jpg
Η Ελληνική Αστυνομία έχει κυρίαρχο ρόλο. Τον βασικότερο, κατά την εκτίμηση μου, στη διαμόρφωση της άποψης ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, ίσως από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στην Ελληνική Αστυνομία και όπου ο παράγων ασφάλειας είναι προϋπόθεση για τις συνθήκες οικονομικής ανάταξης, πιστεύω απόλυτα ότι η Ελληνική Αστυνομία προσφέρει εθνικής διάστασης υπηρεσίες στην Πατρίδα και τη χώρα».
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp013.jpg
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Κωτσάκης Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Αρχηγείου και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp002.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp015.jpg


http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/02122016dtyptp014.jpg  πηγή:www.policenet.gr