Στο ίδιο έργο θεατές.....

Posted by DEKA on Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2016Με αφορμή τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την έναρξη των ετησίων κρίσεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες της προηγούμενης περιόδου για την βελτίωση των κριτηρίων αξιολόγησης των κρινόμενων αξιωματικών, με σκοπό την διασφάλιση της αξιοκρατίας, η όλη διαδικασία ακολουθεί για ακόμη μια φορά την πεπατημένη συντηρώντας το παλιό πελατειακό, αναχρονιστικό και σαθρό καθεστώς αξιολόγησης!
Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν η συντήρηση του προϋπάρχοντος καθεστώτος κρίσεων υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, αν φανερώνει έλλειψη πολιτικής βούλησης ή ακόμα αν εκφράζει την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να θεσμοθετήσει ένα νέο και αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων που θα αναδεικνύει ικανούς ηγέτες, κοινής αποδοχής, με διαφάνεια και δικαιοσύνη. 
Η Δ.Ε.Κ.Α.(Α.ΚΙ.Δ.Α.-Α.Π.ΑΣ.Α.) θα εμμείνει στον καταγγελτικό της λόγο, μέχρι ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων του συνόλου του ένστολου προσωπικού και θα κλιμακώσει τη συνδικαλιστική της δράση, επιδιώκοντας να κλείσει και η τελευταία χαραμάδα σε οποιουδήποτε είδους ''παρεμβάσεις'' ή υποκειμενικές κρίσεις, κάτι που φρονούμε ότι θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προσωπικού προς την ηγεσία αλλά και των πολιτών στο σώμα εν γένει.
Η Δ.Ε.Κ.Α.(Α.ΚΙ.Δ.Α.-Α.Π.ΑΣ.Α.) θέτει ακόμη μια φορά προς συζήτηση την ολοκληρωμένη πρόταση για τις κρίσεις, που κατάρτισε από κοινού με την Δ.Ε.Κ.Α. και εκφράζει τα πάγια και δίκαια αιτήματα του ένστολου προσωπικού. 
Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.