Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α.- '' Πως χώρεσαν έντεκα σε επτά θέσεις''

Posted by DEKA on Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016


Σήμερα 30/6/2016 έλαβε χώρα το πρώτο διοικητικό συμβούλιο των νεοεκλεγέντων μελών της Ε.ΑΣ.Υ.Α., με κύριο θέμα την ανάδειξη του Νέου Προεδρείου. Η πλειοψηφούσα παράταξη έδειξε από την πρώτη μέρα τις προθέσεις της, συνεχίζοντας τις πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων που έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό μας κίνημα στην πλήρη απαξίωση ακόμη και από τους ίδιους τους συναδέλφους μας.

Συγκεκριμένα, δεν δίστασαν εξ' αρχής και ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των προκατόχων τους, να λειτουργήσουν παραβιάζοντας το καταστατικό, το οποίο ορίζει εκτός των άλλων τη συγκρότηση και λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου. Ειδικότερα προτάθηκαν από το νέο πρόεδρο του Δ.Σ., υποψήφιοι για θέσεις που δεν υφίστανται, λύνοντας έτσι ένα φαινομενικά άλυτο γρίφο ''πως χώρεσαν έντεκα σε επτά θέσεις'', κατά παράβαση της παραγράφου Β΄ του άρθρου 14 του καταστατικού ίδρυσης της που προβλέπει τις θέσεις για τη συγκρότηση της ένωσής μας σε σώμα Δ.Σ., οι οποίες είναι κατά σειρά : Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Β΄ Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Αναπληρωτής Γραμματέας Ταμίας, Οργανωτικός Γραμματέας και ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ.
Τελικά, όχι μόνο δημιουργήθηκαν από το πουθενά θέσεις για να συμπεριληφθούν στο προεδρείο της ένωσης όλα τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Κ.Α., αλλά θρασύτατα προτάθηκαν και σε μέλη της παράταξής μας θέσεις ''φαντάσματα΄΄, για να χρυσώσουν το χάπι.
Αυτονόητο είναι ότι τα μέλη της παράταξής μας όχι μόνο αρνήθηκαν αόρατες θέσεις αλλά απείχαν και από τις σχετικές ψηφοφορίες για τις υπόλοιπες τέσσερις ανύπαρκτες θέσεις. Οι εν λόγω θέσεις πληρώθηκαν τελικά από μέλη της Ε.Κ.Α., αν και από τα μέλη της παράταξής μας, επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους το αντικαταστατικό της διαδικασίας με την απαίτηση οι επισημάνσεις μας να καταγραφούν στα πρακτικά, τα οποία και δεσμευόμαστε να δημοσιοποιήσουμε.
Ίσως τα παραπάνω σε πρώτη ανάγνωση για ένα μέλος της ένωσης, δεν έχουν καίρια σημασία, πλην όμως καταδεικνύουν προθέσεις, αντιλήψεις, συμπεριφορές και νοοτροπίες ορισμένων ''συνδικαλιστών'', που κύριο τους μέλημα είναι η εξασφάλιση προσωπικών προνομίων και αξιωμάτων.
Ξεπερνάμε την αρχική μας απογοήτευση, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την μελλοντική λειτουργία του σωματείου και συνεχίζουμε πεισμωμένοι τον αγώνα, κλείνοντας τ' αυτιά μας στις σειρήνες που μας καλούν σε συμβιβασμούς με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, μακριά από ''βολέματα'' και προνόμια. 
Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.