Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για αστυνομικούς

Posted by DEKA on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης δημιουργεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό θα μπορούν να απευθύνονται αστυνομικοί εν ενεργεία, αλλά και απόστρατοι που έχουν έντονη ψυχολογική πίεσηκαι χρειάζονται βοήθεια.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάκης μιλώντας στο CNN Greece, έδωσε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.
Όπως μάλιστα αποκάλυψε, τα τελευταία περιστατικάαπόπειρας αυτοκτονίας αστυνομικού μέσα στο τμήμα όπου υπηρετεί, αλλά και το περιστατικό τηςανθρωποκτονίας αλλοδαπού από αστυνομικό με το υπηρεσιακό του όπλο, ήταν αυτά που χτύπησαν κόκκινο συναγερμό στις αρχές.
Ο κύριος Αναγνωστάκης αποκάλυψε, ότι πρόσφατη έρευνα κατέγραψε ως τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα αυτά του αστυνομικού και του εκπαιδευτικού και τόνισε, ότι στόχος του προγράμματος είναι να αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικού και ψυχολόγου, ώστε να καταφεύγουν σε πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης από γιατρούς όσοι αστυνομικοί εμφανίζουν ψυχολογική πίεση.πήγή:www.cnn.gr
Categories: